Point Kargo işçileri: Haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz

İki aydır maaşları ödenmeyen ve sigortaları eksik yatırılan Point Kargo işçileri, Patronların Ensesindeyiz Ağı ile yaptıkları toplantı sonrası komite kurdular.

Patronların Ensesindeyiz

Pandemi dönemi boyunca yoğun çalışmaya maruz kalan Point Kargo işçileri yaşadıkları haksızlıklara karşı mücadele ediyor.

İki aydır maaşları ödenmeyen ve sigortaları eksik yatırılan Point Kargo işçileri Patronların Ensesindeyiz Ağı ile yaptıkları toplantıda belli talepler etrafında komite kurdular. Toplantı sonrası yaptıkları açıklamada haklı mücadelelerinde kararlı olduklarını, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirttiler.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Point Kargo’dan maaşlarımızı ve tüm haklarımızı istiyoruz!

Bizler, 2 aydır maaşlarını alamayan, sigorta primleri yatırılmayan, yan hakları ödenmeyen Point Kargo işçileriyiz. Pandemide iş yükü en çok artan sektörlerden birinde çalışıyoruz. Bu süreçte patronun işleri artarken biz işçiler ise maaşlarımızı alamadık. Bu da yetmezmiş gibi sigortalarımız ödenmedi, yan haklarımız elden gitti. Biz artık bu duruma sessiz kalmıyoruz. Point Kargo’dan haklarımızı almak için Patronların Ensesindeyiz Ağı’nda bir araya gelerek, Point Kargo İşçileri Komitesi’ni kurduk. Artık işçiler olarak birlikte sesimizi çıkarıyor, taleplerimizi birlikte istiyoruz.

Taleplerimiz:
1. 2 aydır ödenmeyen maaşlarımız derhal ödensin.
2. Sigorta primlerinin ödenmemesi suçtur. Sigortalarımız yatırılsın.
3. Fazla mesai alacağı olan işçilerin ücretleri ödensin.
4. Maaşını alamadığı için işten ayrılmak zorunda kalan çalışanların geriye dönük hakları verilsin.
5. Yol ve yemek ücretlerimiz ödensin.

Yukarıda sıraladığımız talepler bizim gasp edilen haklarımızdır. Point Kargo’dan emeklerimizin karşılığını alana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.Point Kargo’nun ülke çapında tüm şube ve acentelerinde çalışan ya da haklarını alamadığı için işten çıkmak zorunda kalan iş arkadaşlarımızı haklarımızı birlikte aramaya çağıyoruz.

PE Point Kargo İşçileri Komitesi

Patronların Ensesindeyiz Ağı’na aşağıdaki e-posta ve sosyal medya hesapları üzerinden ya da 0541 940 0514 numaralı telefondan ulaşılabilir:

Facebook: https://www.facebook.com/patronlarinensesindeyiz

Twitter: https://twitter.com/pensendeyiz

E-posta: [email protected]