Peker'e devam: 5. bölümü de yayınladı

Ülkücü mafya Sedat Peker yeni videosunu çıkardı. Soylu ve Ağar'a dönük suçlamalarını sürdüren Peker bu sefer dış politika sorunlarına da girdi.

Haber Merkezi

Sedat Peker, video mesajlarına devam ediyor. Bugün çıkardığı 5. bölümde önce "yoklama" yapan Peker, belli ki ülkede siyasi gündemi belirlediğinin teyid edildiğini düşünüyor.

Süleyman Soylu'nun yayınladığı mesajı yanıtlayan Peker, iddialarının doğrulanmasının kolay olduğunu söyledi ve savcılık araştırması için yazılacak talimat yazılarını dikte etti.

Peker son videosunda havuz medyasını da hedef aldı. Ergun Babahan'ın "Dubai'ye o kitapları nasıl getirtiyor?" sorusunu sorarak uluslararası istihbarat örgütleriyle bağlantıda olduğunu öne sürdüğünü söyleyen Peker, Kolombiya'da yakalanan 4 ton 900 kilo kokaini hatırlattı ve bulunduğu yere kitap getirtmenin daha zor olmadığını söyledi. Peker şöyle konuştu: "Kitapları ben buraya nasıl getirmişim. Lan adam 4 ton 900 kilo kokaini... Lan kitap bu yasak değil, 10 bavul da getirebilirsin. Yemin ediyorum bunlar gazete yönetiyor."

Abdülkadir Selvi'nin "arap emirinin koruması altında" iddiasını da yine Selvi'yi suçlayarak yanıtlayan Peker, Selvi'nin gazeteci olarak yetiştirilip medyaya yerleştirildiğini ama bir gazeteci olmadığını, eline verilenleri yazdığını söyledi.

Peker videolarına bu "bölümle" birlikte Özer Çiller de girmiş oldu. "Ağabey" diye seslendiği Özer Çiller'in yazdığı bir kitapta da yer verdiğini söylediği anısını anlatan Peker, Çiller'in övgülerini aktardı.

Sedat Peker, Soylu'nun mesajında kendisiyle ilişkilendirilen isimler hakkında da konuştu. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ve Babacan'ın saygıdeğer kişiler olduklarını ama Peker'le biraraya gelip konuşacak şeyleri olmayacağını söyledi. "Meral abla" dediği Akşener ile kurulan bağlantı hakkında da Soylu'ya "Meral ablayı bana sen düşman etmedin mi?" sorusuyla yanıt verdi. Davutoğlu içinse, "Ben megaloman adamım. O hep kendisi konuşacak. Ben de kendim konuşmak isteyeceğim" esprisini yaptı.

Peker, son günlerde yapılan yorumların ve kendisine yöneltilen suçlamaların "kırmızı bültenle aranma" konusunda işini kolaylaştırdığını, böyle giderse siyasi suçlu olarak görülüp siyasi iltica hakkı tanınabilecek birisi haline geleceğini öne sürdü.

Peker'in bir saatin üzerine çıkan videosunda dikkat çeken bir nokta, Türk dış politikasıyla ilgili göndermelere de yer vermesi oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin koruması altına girdiği iddiaları vesilesiyle konuşurken Türkiye'nin Mısır'la ilişkilerini geliştirdiğini hatırlatan Peker, Müslüman Kardeşler'in tarihi liderlerini ve bunlar içinde yakın zamanda idam edilen Mursi'yi andı. "Ne oldu, rabia işaretleriyle geziyorduk?" sorusunu sordu.

Peker'in geçerken dokunduğu dış politika başlıklarından birisi de Nahcıvan oldu. Soylu'nun her yapılanı kendisine mal ettiğini söyleyen Peker, Nahcıvan'a karayolu ile kurulacağı söylenen bağlantının bir türlü gerçekleşmediğini belirtti. Türkiye'deki iktidarın Azeri-Ermeni çatışmasında oynadığı role ilişkin iddiaları da yorumlayan Peker, "Rusya çöktü şimdi oraya" dedi ve son gelişmelerle birlikte Rusların inisiyatifi aldığını, Türk askerlerinin devriye gezeceği söylenen alanda şimdi Rus askerlerinin bulunduğunu ve Rusların Ermenilere arka çıktıklarını öne sürdü. 

'Pazartesi meclis açılıyor'

Peker'in ilginç imalarından birisiyse Soylu'nun yanıtı vesilesiyle söylediklerinde vardı: "Bir de Lao-Tzu var. O ne diyor biliyor musun? 'Savaşı kontrol edemeyeceğin alana taşıma.' Ya Pazartesi günü meclis açılıyor. Sen oradaki insanlara bu sermayeyi verdin. Sana ne diyecekler? Temiz Süleymaan. Temiz Sülümaan."

Peker'in videoları devam edecek gibi görünüyor. Konuşmaların ülke siyasetinde doğrudan etkili olan müdahaleler olduğu kesin. Başlangıçta Mehmet Ağar'ı hedefe koyan, Süleyman Soylu'yu ise "kendisini ortada bırakmakla" suçlayan Peker, giderek hedefini genişletti. Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamalarla pazarlık yolunu kapatmış olmasının bunda etkili olabileceği söylenebilir. Öte yandan, Peker'in Erdoğan'a kadar uzanan bir siyasi hamleyi baştan planlayarak "videolarına" başladığını düşünmek için de çok neden var.