Patnos halkı TKP mitinginde buluştu: 'Rantçılar değil halk yönetecek'

TKP'nin Ağrı Patnos’taki mitingi kötü hava koşullarına rağmen coşkuyla gerçekleşti.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Ağrı Patnos’ta “Rantçılar değil, halk yönetecek” sloganıyla bir miting gerçekleştirdi. TKP MK üyesi Selahattin Kural, sanatçı İlyas Salman ve TKP Patnos Belediye Başkanı Adayı Deniz Özbek’in katılımıyla gerçekleşen miting kötü hava koşullarına rağmen coşkuyla gerçekleşti.

Kar yağışlı ve soğuk hava koşullarına rağmen kalabalık ve coşkuyla gerçekleşen mitingde ilk sözü TKP MK üyesi Selahattin Kural aldı. 

Kural “Patnos’un asıl sahibi emekçilerdir. Patnos’un asıl sahibi bu şehirde çalışan çocuklardır, gençlerdir. Patnos’un asıl sahibi kadınlardır. Bu şehre emek verenlerdir. O yüzden ben saymış olduğum bütün herkesin eline ayağına sağlık, iyi ki geldiniz, hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı. 

Patnosluların Newroz’unu da kutlayan Kural “Newroz sömürücülere, zalimlere baş kaldıran halktır. Newroz bu ülkede sömürücüleri defetmek için ayağa kalkan, bugünün Demirci Kava’larıdır. O yüzden Newroz’umuz kutlu olsun halkların bayramı kutlu olsun. Newroz Pîroz Be!” 

Biz çalanlardan olmayacağız, çalışanlardan olacağız

Ardından söz alan sanatçı İlyas Salman “Sevgili Patnos’lular, yoldaşlarım, arkadaşlar, emekçi kardeşlerim ben İlyas Salman. Türkiye’nin birkaç soytarısından biriyim. Ama bu halkın soytarısı olmaktan mutluyum çünkü saraya dalkavuk olacağıma halka soytarı olurum. Dünyaya bir kere geldim bir daha gelemiyorum. Ya insan gibi yaşarım ya hemen geberirim. İnsan gibi yaşamanın da iki yolu var; bir hak yemeyeceksin, iki hakkını yedirmeyeceksin! 

Hak yiyenler ne kadar namussuzsa, hakkını yedirenler de o kadar namussuzdur. Sevgili dostlar burada Patnos’ta biliyorum ki Kürt yoldaşlarımız var, Türk yoldaşlarımız var, Çerkezler, Aleviler, Sünniler var. İki tür insan var; çalışan insan ve çalan insan. Biz çalanlardan olmayacağız, çalışanlardan olacağız. Oylarımız Deniz Özbek’e, oylarımız TKP’ye” diyerek TKP adayı Deniz Özbek’e oy istedi. 

Son olarak söz alan TKP Patnos Belediye Başkanı Adayı Deniz Özbek ise şöyle konuştu: 
 
Bugün Patnos’a baktığımız zaman rantçılar kol geziyor. Patnos Patnos olalı hiç bu kadar vekil görmedi. Hastaneye gidip oy istiyorlar ama hastanedeki hijyen sorununu, doktor sorununu görmüyorlar mı? Sokaktan geçiyorlar ama çöp toplayan işçilerin halini görmüyorlar mı? Sokakların halini görmüyorlar mı? Bize oy verirseniz hastane yapacağız diyorlar insanların sağlığını pazarlık konusu yapıyorlar. Orda burda yardım kolileri dolaşıyor. Bizim yardıma ihtiyacımız yok biz fabrika istiyoruz, iş istiyoruz.

Garibanların aşireti olmaz 

Aşiretçilik yapılıyor. Şu iyi bilinsin garibanların aşireti olmaz. Patnos’ta yapılacak çok iş var. Urartulardan kalma tarihi yapılar var. Bunların turizme kazandırılması lazım. Gençlerin gidebileceği hiçbir yer yok, gençler uyuşturucuya teslim edilmiş. Gençlere alternatif üretmemiz lazım. Yarın deprem olsa bu evler başımıza yıkılacak. Kışın itfaiye dondu neyse ki yangın olmadı. 

Kimsenin umrunda değiliz, seçim dönemi gelince herkes aday, herkes aşiretçilik yapıyor. Kimse bizim için çalışmıyor. Bunlar birbirine rakip gibi görünse de kazandılar mı halkın kaynaklarını birlikte yiyorlar.  Biz aşiretçiliğe karşıyız.
Bizim bir davamız var; ekmek kavgası, su kavgası, yol kavgası. Biz bunlara çözüm üreteceğiz. Hiçbir siyasetçinin gençlerle ilgili projesi yok, biz uyuşturucu karşıtı gençlik merkezleri açacağız.

Aşireti güçlü olanların değil halkın yönettiği için bir Patnos için hep birlikte ilçemize sahip çıkalım

Gençlere sosyalleşebilecekleri merkezler açacağız. Bir insanın işi yoksa köle gibi hisseder. Biz insanlara iş alanları kuracağız, Patnos halkı köle değildir.

Her mahalleye park yapacağız, kooperatifler kuracağız. Mesire alanları kuracağız, sosyal tesisler kuracağız. Burada herkes şahit, biz her mahallede meclisler kurarak birlikte yöneteceğiz Patnos’umuzu. Birlikte çözüm üreteceğiz. Bunlar daha başlangıç bizim daha çok projemiz var.”

“Projelerimizi ev ev anlattık, herkese ulaştırdık. Bizim tek hedefimiz var Patnos halkını hırsızların elinden kurtarmak, kaynakları halk için kullanmak. Biz hırsızlara meydanı bırakmayacağız, göçün de önüne geçeceğiz. Aşireti güçlü olanların değil halkın yönettiği için bir Patnos için hep birlikte ilçemize sahip çıkalım.