TÜSİAD’ı ziyaretinin ardından açıklama yapan Özel, ziyarette CHP’nin yeni programını da gündeme getirdiklerini açıkladı. Ülkeyi “yeni bir iktidar”ın beklediğini söyleyen Özel, bu iktidarda "hem sermayenin hem de emekçinin yüzünün gülmesinin mümkün olduğunu" iddia etti.
Haber Merkezi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki CHP heyeti bugün İstanbul’da patronlar kulübü TÜSİAD’ı ziyaret etti.
Öğle saatlerinde TÜSİAD’ın Beyoğlu’ndaki binasına gelen Özel’e CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İBB Başkanvekili Nuri Aslan, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe eşlik etti.
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, heyeti kapıda karşıladı. Girişte açıklama yapılmadı.
Yaklaşık bir buçuk saat süren ziyaretin ardından Özel, TÜSİAD binasından çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı.
TÜSİAD Genel Kurulu’ndaki konuşmaları nedeniyle haklarında dava açılan Orhan Turan ve TÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Başkanı Ömer Aras’a daha önce dayanışma duygularını ilettiklerini söyleyen Özel, 19 Mart sonrası yaşananlar nedeniyle TÜSİAD’a ziyaretlerinin geciktiğini belirtti.
“Bugün Ömer Başkanımızı, TÜSİAD Yönetim Kurulu’nu geniş bir heyetle ziyaret etmek istedik” diyen Özel görüşmeye ilişkin “Türkiye’nin demokrasi, adalet, kalkınma talebini, birlikte kazanma ve birlikte bölüşmeye ilişkin, birlikte adilce bölüşmeye ilişkin taleplerimizi, niyetlerimizi, umutlarımızı konuştuk” dedi.
Üzerinde mutabakata varılan noktanın “hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve bunun Türkiye ekonomisine yapacağı pozitif katkı” olduğunu kaydeden Özel bu konudaki “ortak duygularını” paylaştıklarını dile getirdi.
CHP'nin yeni programı ve Cumhurbaşkanlığı Kampanya Ofisi'nin çalışmaları konuşuldu
CHP’nin parti programına ilişkin bir çalışmanın olduğunu hatırlatan Özel “Bugünü doğru okuyan, yarını yakalayan ve Türkiye’deki hem iş insanlarına hem de Türkiye’deki emekçilere dünyadaki gelişmeleri doğru analiz ederek, hep birlikte hem çok çalışıp, hem de emeğimizin karşılığını alacağımız, Türkiye’nin potansiyelini doğru görüp, en üst noktaya çıkarıp, birlikte çok kazanacağımız, adilce bölüşeceğimiz bir sürece yönelik olarak partimizin iradesini ifade ettik. Yaptığımız çalışmalardan ve önümüzdeki dönemde hem Cumhurbaşkanlığı Kampanya Ofisi’nin ortaya koyacağı perspektiften, hem de parti programının Türkiye’nin önüne koyacağı yol haritasından bahsetme imkanı bulduk. Bu süreç somutlaştıkça, birlikte çalışma ve iletişim halinde olma noktasında sohbet ettik” diye konuştu.
'Hem emekçinin hem işverenin yüzünün güldüğü bir yarın mümkün' iddiası
Türkiye’nin önünde “yeni bir iktidar, yeni bir dönem” olduğunu söyleyen Özel “İktidar değiştikten sonra Türkiye’de hep birlikte kazanacağımız, iş insanlarının da mutlu olduğu, sermayenin de mutlu olduğu ancak emekçilerin örgütlenmesinin önündeki engellerin kalktığı, Türkiye’nin hem dünyadaki ticaretten payını yükselttiği hem Türkiye’deki var olan potansiyeli en iyi şekilde değerlendirdiği ve bunu doğru bir vergi sistemi ile hakça bölüştüğü, Türkiye’de hem emekçinin yüzünün güldüğü hem de işverenin yüzünün güldüğü bir yarının mümkün olduğunu biliyoruz” iddiasında bulundu.
“Bunu konuştuk ve bunu anlattık” diyen Özel “Konuşmaya, anlatmaya ve iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin enerjisini hem iş dünyasıyla, hem emek dünyasıyla, hem gençlerle paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.
Saldırı açıklaması: 'Tüm yönleriyle ortaya çıkarılmazsa iktidarın sırtına kalır'
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özel, kendisine saldırıda bulunan Selçuk Tengioğlu’yla ilgili soru üzerine “Böyle birisinin herhangi birisi olmayacağı, derin güçlerin kontrolünde ve yönlendirmesinde olacağı gün gibi aşikar zaten” dedi.
Saldırganın daha önce İBB’ye gittiği ve polis çağrılıp ifadesinin alındığını kendisinin açıkladığını söyleyen Özel “Emniyet Müdürlüğü’nün açıklaması bizim ifadelerimizi, iddialarımızı teyit eder nitelikte. Hakkında işlem yapılmamış olması da ülkeyi yönetenlerin bu riski ne kadar doğru analiz ettiklerini gösterir nitelikte” dedi.
“Benim kimseyi suçlamak gibi bir niyetim yok” diyen Özel bu olayın tüm yönleriyle ortaya çıkarılması gerektiğini belirterek “Bu yapılmazsa bu yük iktidarın sırtına kalır. Yapılırsa doğru bir iş yapılmış olur. Ben o yüzden sabırla bekliyorum” diye konuştu.
Saldırı sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “umarım gereken dersi almıştır” dediğine ilişkin iddiaların sorulması üzerine Özel “Ben iddialara yanıt verecek değilim. Öyle sokaktaki serseriden ders alacak olsak, hiç bu yollara çıkmazdık. O sokaktaki serseri, üzerimize yollanmış caniden ders alacak falan böyle bir durum yok. Ben bunun siyaset kurumuna yapılmış bir saldırı olduğunu ifade ettim. Demokratik siyasetin yanında duranlarla otokrasinin yanında duranların ayrışacağı bir sürecin içindeyiz. Kulağımla duymadığım, yapılmamış hiçbir açıklamaya kıymet vermem. Ama ismimizi kullanmadan, adımızı kullanamadan bir şeyler söyleyip kendi partisinde tweet atanlara tweet sildirenleri de ibretle takip ediyorum” ifadelerini kullandı.
AYM'nin ret kararı: 'Biz bu yasayı yaşamı savunan bir yerden yorumlamaya devam edeceğiz'
Anayasa Mahkemesi’nin sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açan yasanın iptali istemini reddetmesi hakkındaki soruya ise Özel “O yasa, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere zımnen ‘cinayet işle’ diyor. Biz bu cinayeti işlemeyiz. O yasanın mahzurlu gördüğümüz yerlerini götürdük mahkemeye, mahkemenin buradaki kararını maalesef üzüntüyle karşılıyorum. Mahkeme iptal edip, birkaç aylık bir süre verip yasama organının bu konudaki sıkıntıları gidermesini talep etseydi, çok doğru bir iş yapmış olacaktı. Doğayı koruyan, hayvanı koruyan, insanı koruyan, sevgiyi koruyan bir iş yapmış olacaktı. Bu fırsatı kaçırdı. Biz bu konuda yasayı, yaşamı savunan bir yerden yorumlamaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.
Özel ve CHP heyeti TÜSİAD'ın ardından İstanbul Sanayi Odası'nı da ziyaret etti.
TKP'den 1 Mayıs sonrası işçilere teşekkür, bakanlık ve sendikalara eleştiri | ![]() |