Okuyan'ın öngörüsü erkenden doğrulandı: Muhalefet 1 Nisan'ı bıraktı, 2028'e randevu vermeye başladı

Seçimleri her şeyin üzerine koyan muhalefet vatandaşın yaşadığı büyük ekonomik yıkımı umursamak bir yana dursun şimdiden '2028 seçimleri önemli' türküsünü söylemeye başladı.

Haber Merkezi

Muhalefet partilerinin genel başkanları ve adayları sayılı gün kalan yerel seçim için çalışmalarını sürdürüyor.

Seçim çalışması olarak bürolar açan, kentlerde mahallelere parti bayrakları asan muhalif partiler, vatandaşın hayat pahalılığını nedeniyle girdiği çıkmaza ilişkin "çözüm" için şimdiden 2028'e işaret etmeye başladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Habertürk canlı yayınında açıklamalar yaptı. Gündeme ve yerel seçimlere ilişkin konuşan Özel, 2028'de partisini iktidar yapacağını aksi halde istifa edeceğini belirtti. Özgür Özel şöyle konuştu:

"Ben 2028 yılında CHP'yi iktidar yapacağım. Eğer bunu başaramazsam bir dakika genel başkanlık koltuğunda durmam. Anında olağanüstü kurultayı toplarım, aday da olmam."

Her seçimde bir sonrakine umut bağlatıyorlar: '2028'de iktidar olacağız, o zaman yaparız'

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener de geçtiğimiz günlerde Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaptığı esnaf ziyareti sırasında emeklilerin durumundan bahsederek, "en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması gerektiğini" ifade etti. "Gelinen noktada bazı düzenlemeler yapıldığını" da savunan Akşener şunları söyledi:

"Emeklilerin halinin ne olduğunu gördük ve anlatmaya başladık. Gelinen noktada bazı düzenlemeler yapıldı; ama yetmez. Bütün fiyatlar uçmuş vaziyette. Bütün emeklilerin emekli maaşına seyyanen 11 bin lira zam yapılması gerekiyor. En düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması gerekiyor ve şu anda bayramda verilecek ikramiyenin 7 bin lira olması gerekiyor. Ben bunu söylemeye devam edeceğim. Çünkü Türkiye'nin parası var. Yani 'İtibardan tasarruf olmaz' denilme meselesinde var, Suriyelilere harcanan parada var, bazı yandaşların vergilerinin silinmesi esnasında para var; ama nedense emeklilere para bulunamıyor. Emeklilerimizi de bu dediklerimizin yapılmadığı takdirde iktidarı cezalandırmaya davet ediyoruz. Oylarına talibiz. Biz inşallah 2028'de iktidar olacağız, o zaman da bunları yerine getireceğiz. Muhalefet olarak görevimiz bunları tekrarlamak. İktidar hizmet etmek zorunda."

'Bir sonraki genel seçimlere kadar...'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Ankara'da 51 il ve ilçe belediye başkanı adaylarını açıkladığı konuşmasında yaklaşan yerel seçimler üzerinden 2028'de yapılacak genel seçimleri işaret ederek iktidara "kırmızı kart" göndermesi yaptı.

Babacan, "Biz şimdi genel seçimlerde topladığımız takdiri, yerel seçimlerde insanları yeniden DEVA Partisi'ne ikna ederek taçlandırmak zorundayız. Dolayısıyla yerel seçimler bizim için çok önemli. Yerel seçimler ilk defa bizim için bir seçmen tabanı oluşturacak. İlk defa DEVA Partisi'ne 'evet' mührünü basacak bir seçmen kitlesi oluşturacak. Ve inşallah o nüvenin üzerine kar topu nasıl büyürse bir sonraki genel seçimlere kadar o kar topunu büyüte büyüte yürüyeceğiz" dedi.

Davutoğlu: 2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağım

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise şimdiden 2028'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını açıkladı.

Davutoğlu, "İlk seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olacağım" dedi.

Gelecek Partisi 2023 genel seçimlerine CHP listelerinden seçime girmiş ve CHP listelerinden Gelecek Partisi için 19 kişilik yer ayrılmıştı. Seçimlerin ardından Davutoğlu’nun partisinden 10 kişi milletvekili olmuştu.

'Seçim eksenli hayata bakılmamalı'

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan ise Gerçek Gündem'in "Seçim İşleri" isimli programında önceki gün, gazeteci Hilmi Hacaloğlu’nun canlı yayın konuğu olduğu program sırasında bu bakış açısına değinmişti. Yerel seçim sırasında insanların yoksullaşmasının, faturaların gündem edilmediğini ifade eden Okuyan, daha önceki seçimde de "bu seçim çok önemli" denildiğini hatırlattı. "Siyaset seçime hapsediliyor" diyen Kemal Okuyan seçim eksenli hayata bakılmaması gerektiğini belirtmişti.

Seçimleri her şeyin üzerine koyan yaklaşımın topluma zarar verdiğine dikkat çeken TKP Genel Sekreteri şunları söyledi:

"Hayat, siyaset ve bizim için devrimci mücadele seçimlerden ibaret değil" diyen Okuyan, "Her şey planladıkları gibi giderse belli bir süre Türkiye'de seçim yok. Peki ne olacak hayat duracak mı? Herkes saatini 2028'e mi kuracak? O sırada hayat devam edecek, insanlar işsiz kalacak, yoksullaşacak. O yüzden seçim eksenli hayata bakmaktan çıkmak gerekiyor. Siyaset seçime hapsediliyor.

4 sene daha böyle gitmesi için topluma sahte umutlar verecekler. Göreceksiniz bütün düzen partileri, muhalif partiler, muhalif şahsiyetler 2028 diyecekler. Randevuyu oraya verecekler. Öte yandan bu toplumun direncinin artması lazım. Ortada bir hoşnutsuzluk, tepki varsa bu örgütlü mücadeleye dönüşmek zorunda. Örgütlü mücadele kazandırır. Bugünü de yarını da.

'2028'e hazırlanalım' diyorlar. Bu ülkenin 4 yılı önemsiz mi?"