Skip to main content
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Öcalan 'Komisyon bir an önce İmralı'ya gelmeli' dedi: 'Bir iki hafta içinde gidilecek' iddiası

Öcalan'ın Meclis'te kurulan Komisyon'u İmralı'ya beklediği ifade edildi. DEM Partili Buldan, bir iki hafta içinde bu ziyaretin gerçekleşmesini beklediklerini açıkladı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 11.10.2025 , 11:16 Güncelleme Tarihi: 11.10.2025 , 15:38

İmralı Heyeti üyesi, DEM Parti milletvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'ın Meclis'te kurulan Komisyon'a ilişin "Bir an önce İmralı'ya gelmeli" dediğini aktardı.

Komisyon'un son olarak Dışişleri Bakanı ve MİT Başkanı'nı dinleyeceğini belirten Buldan, “Bundan sonra dinlenme faslının biteceği ifade ediliyor. Bundan sonra Komisyonun İmralı’ya giderek Sayın Öcalan ile görüşme yapmasını bekliyoruz. Bu konuda Sayın Öcalan’ın da büyük bir beklentisi var. ...Son görüşmede zamanın hızla aktığının farkında olduğunu belirterek ‘Komisyon biran önce İmralı’ya gelmeli’ dedi" ifadesini kullandı.

Bu görüşmeye ilişkin şu an itibariyle somut bir tarih olmadığını belirten Buldan, "1-2 hafta içinde dinlenmeler bitince komisyon içinden 5 kişilik bir heyetin İmralı’ya gitmesini bekliyoruz” dedi.

Buldan, İmralı'ya gidecek vekillere ilişkin ise “Grubu bulunan partilerin temsilcilerinden oluşan 5 kişilik heyetin gitmesi planlanıyor. Bize verilen bilgi bu şekilde. Meclis’te grubu bulunmayan partiler de var, bunlar Komisyonun içinde de yer alıyor. Ancak onlardan gitmek isteyen var mı? Bu konuda bir bilgi yok. Ama 5 siyasi partinin grup temsilcileri olduğu için onlardan mutlaka birer kişi gider, grubu bulunmayanlar gider mi gitmez mi bu konuda net bir şey olmadığını belirtmek isterim. Sayın Numan Kurtulmuş’un adaya gitme ihtimali yok. Böyle bir şey gündem olmadı. Sayın Öcalan’da bunu ifade etmedi. Sadece Komisyon üyelerinden oluşan 5 kişilik bir heyetin gitmesi planlanıyor" diye konuştu.

Uçum ve Bahçeli de sinyal verdi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, TBMM'deki komisyonun Öcalan'ı dinlemesi gerektiğine işaret etmiş, "Terörsüz Türkiye’ye geçtikten sonra Öcalan’ın etkili olduğu mecranın demokratik siyasetle bütünleşmesine ve dışarıdan gelecek kimi unsurlarının toplumla entegrasyonuna katkı sağlama ihtimalini de gözetmek gerekir" demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, komisyon üyelerinden bir heyetin, Öcalan'la yüz yüze görüşmesini ve mesajlarını paylaşmasını istemişti.

‘Öcalan'ın, medyanın diline dair ciddi eleştirileri var’

Buldan, sürece ilişkin Medya Haber TV'de değerlendirmelerde bulundu ve sorulara yanıt verdi. Öcalan ile DEM Parti İmralı Heyeti'nin 3 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği son görüşmeye değinen Pervin Buldan, "Heyet olarak gittik. Sayın Öcalan son derece dinç ve moralliydi. Umudunun yüksek, özgüvenli olduğunu, çok dirayetli ve heyecanlı; bunun yüzüne yansıdığını belirtmek isterim. Kararlı ve sağlıklı bir Öcalan gördük. Oldukça moralli ve uzun süren (3 saat 30 dakika saat) bir görüşme yaptık" dedi.

Öcalan'ın, medyanın diline dair ciddi eleştirileri olduğunu belirten Buldan, şöyle devam etti:

“Hâlâ birçok kanalın ve yorumcunun geçmişteki düşmanca dili sürdürdüğünü ve bu çevrelerin derdinin çözüm ve barış olmadığını, hamaset ve düşmanlık olduğunu açıkça ifade etti. Bazı yorumcuların, habercilerin, kanalların sürecin aleyhine yorumlar, ifadeler kullanması bizim çözeceğimiz bir sorun değil. Çünkü baktığımızda bugün medya da hükümetin elinde, yargı da AKP'nin elinde. Her gücü olan, yaşamın her alanına hakim olan bir iktidardan bahsediyoruz. Dolayısıyla bütün bunları iyileştirmek, ortadan kaldırmak yine iktidarın görevi. Ama bu konuda da bir ilerleme kaydedilmediğini de belirtmek istiyorum.”

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.