NHKM'den online sergi çağrısı: Bu düzeni değiştirmek için...

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi online sergi çağrısı yaptı. 'Bu düzeni değiştirmek için' başlığıyla yapılan çağrıda 24 Mayıs'a kadar eserlerin yollanması istendi. Serginin 31 Mayıs Pazar günü erişime açılacağı duyuruldu.

Haber Merkezi

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi ''Bu düzeni değiştirmek için'' başlığıyla online sergi çağrısı yaptı.

Katılımcıların eserlerini (resim, heykel, grafik, yerleştirme, video vb) dijital ortamda kayıt altına alarak en geç 24 Mayıs 2020 Pazar akşamı ad-soyad, şehir, e-posta adresi ve telefon bilgilerini de ekleyerek [email protected] adresine göndermeleri istendi. Online serginin 31 Mayıs Pazar günü erişime açılacağu duyuruldu.

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin yaptığı açıklama şu şekilde:

Sanat nedir?.. Şüphesiz bu sorunun objektif bir yanıtı yok. Bizim yanıtımız da doğal olarak taraflıdır. Taraflı olması gerekmektedir.

Sanat üretmektir, dert edinmektir, emek vermektir. Emek ile yakın olan sanat emekçiyle de yakın olmalıdır. Sanat topluma dönük olandır. Sınıfsaldır. Sanat şairin deyimiyle "gideni ve gelmekte olanı" anlamaktır.

Sanat müzayede salonlarına, özel mülkiyete tabi koleksiyonlara, piyasaya, galerilere sığmaz, sığdırılamaz.

İşte bu gibi saiklerle sanatçılara sanatlarını icra edebilecekleri, üretebilecekleri bir platform oluşturuyoruz.

Sosyal medya vasıtasıyla oluşturulacak sergimizi Korona günlerinde evlerinde kalamayıp işe gitmek zorunda olan emekçilere, işsiz kalanlara, sahneleri kapanan sanatçılara, evinde kamera bağlantısı istenen çağrı merkezi çalışanlarına, salgınla mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık emekçilerine, yok sayılan yaşlı yurttaşlarımıza, sokağa çıkma yasakları ile baş etmeye çalışan genç işçilerimize, kısacası emeğinden başka bir şeye sahip olmayan tüm halkımıza adıyoruz.

Tüm dostlarımızı insanı yok sayan bu düzeni değiştirmek için mücadele etmeye, "Virüs" isimli sergimize eserleri ile katkı koymaya davet ediyoruz.
 
Gelin!
Büyük insanlık ve onun umutlu yarınları için birlikte üretelim.


Nâzım Hikmet Kültür Merkezi