Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

New York Times: Rusya net bir plana sahip ve hedefine ulaşacağına inanıyor

ABD basınında çıkan bir analizde 'Putin zamanın kendisinden yana olduğuna inanıyor' denilirken, bir sonraki hedefin Kiev'i 'teslim olmaya zorlamak' olduğu öne sürüldü.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 19.07.2022 , 17:40 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

ABD menşeli The New York Times gazetesinde yer alan bir görüş yazısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ilgili "Rusya'nın tüm hedeflerine ulaşacağına inanıyor ve şimdi net bir plana sahip" değerlendirmesi yapıldı.

Tatyana Stanova tarafından kaleme alınan yazıda, Moskova'nın "Kiev'i ele geçirme" fikrinden vazgeçerek hızla daha "gerçekçi" hedeflere yöneldiği belirtildi ve Lugansk'ın ele geçirilmesiyle de bunun doğrulandığının altı çizildi.

Batı'da Ukrayna'nın kaybettiği toprakları geri alamayacağına inanıldığı aktarılan yazının devamında "Bay Putin zamanın kendisinden yana olduğuna inanıyor. Batı'nın askeri desteği sınırlarını gösterirken, Washington herhangi bir kırmızı çizgiyi aşarak Bay Putin'in gazabına uğrama riskini almaya hazır olmadığını gösteriyor" ifadeleri yer aldı.

Bir sonraki hedefin "Kiev'i teslim olmaya zorlamak" olduğu kaydedilen yazıda, bu teslim olmanın sonuçları arasında faşist Bandera'ya verilen desteği suç haline getirmek, sokakları yeniden adlandırmak, tarih kitaplarını yeniden yazmak ve Rusça konuşan nüfusun eğitim ve kültürde baskın bir konuma gelmesini garanti etmek gibi maddeler sayıldı. 

'Kiev kendiliğinden düşecek'

Putin'in algısında "iyi Batı" ile "kötü Batı" şeklinde iki farklı Batı olduğu belirtilen yazıda, "İyi Batı, Macaristan'da Viktor Orban, Fransa'da Marine Le Pen ve hatta ABD'de Donald Trump gibi bir dizi liderle statükoya yavaş yavaş meydan okurken, kötü Batı azalıyor. Bay Putin, yüksek enflasyon ve artan enerji fiyatları gibi sonuçların iyi Batı'yı besleyeceğine ve insanların ayaklanmasına yardımcı olacağına inanıyor" yorumu yapıldı.

Yazının devamında geleceğe dair ise şu öngörülerde bulunuldu:

"Kremlin'in Ukrayna'nın savaştan bitkin düşüp normal bir şekilde işlev görememesini ve büyük ölçüde moralinin bozulmasını beklediği bir-iki yıl içinde, kapitülasyon koşulları olgunlaşacaktır. Bu aşamada Kremlin'in hesabı, iktidar elitlerinin bölünmesi ve savaşı sona erdirmek isteyen bir muhalefetin birleşerek Zelenskiy'i devirmesidir. Böylece Rusya'nın Kiev'i askeri olarak ele geçirmesine gerek kalmayacak, Kiev kendiliğinden düşecektir. Bay Putin görünüşe göre bunu engelleyebilecek hiçbir şey görmüyor."

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.