Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Memurlara yönelik 'sakal kararı' değişti

Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nde yer alan 'Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılamaz' ibaresi ilgili mevzuattan kaldırılarak güncellendi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 29.07.2022 , 15:03 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nde yer alan “Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılamaz” ibaresinin kaldırılmasına karar vermişti.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5. maddesinin (b bendi) erkek memurlarla ilgili yer alan kısmında yapılan güncelleme yayımlandı ve mevzuata işlendi.

Söz konusu güncelleme ile mevzuatta şu ifadelere yer verildi:

"Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir."

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.