Marmaris’te orman yangını

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı.

Haber Merkezi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiindeki ormanlık alanda akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

İHA'nın aktardığına göre, ihbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Ekipler havadan ve karadan yangına müdahalede bulunuyor.

Orman Genel Müdürlüğü'nden açıklama

Orman Genel Müdürlüğü yangınla ilgili açıklamada bulundu. Müdürlük, şu bilgileri aktardı:

"Muğla / Marmaris'te çıkan orman yangınına 8 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın Kahramanları Yeşil Vatanımızı alevlere karşı korumak için fedakarca mücadele ediyor."

Marmaris Belediye Başkanı'ndan açıklama

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise "Değerli hemşehrilerim, Akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Gelişimeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz. Maalesef ki en büyük olumsuzluğumuz rüzgarın oldukça şiddetli olması. Tüm ekipler; belediye, orman müdürlüğümüz, itfaiye herkes teyakkuz durumunda ama dediğim gibi rüzgardan kaynaklı durumumuz çok da parlak gözükmüyor. Hava kararmadan yapılan havadan müdahale maalesef şu anda yapılmıyor. Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz" dedi.

Oktay daha sonra, "Yüreğimiz yanmaya devam ediyor, yangın kontrol altına alınmış değil. Karadan müdahalenin zorlaşmasına rağmen söndürme ekipleri aralıksız çalışmaya devam ediyor. Hedefimiz en azından hava aydınlanana kadar alevlerin büyümesini engellemek. Zor bir gece daha bizi bekliyor" mesajını paylaştı.

Marmaris Belediyesi'nden yapılan ayrı açıklamada, "Arama kurtarma ekibimiz başta olmak üzere tüm teknik ekibimiz sahada... Yangın söndürme çalışmalarına lojistik destek sağlanırken, yol açma, su takviyesi, kesim gibi çalışmalar da yürütülüyor. Yangının büyümemesi için itfaiye ve orman ekipleri ile beraber can siparane çalışıyor" ifadeleri kullanıldı.

Fethiye Belediye Başkanı: Geçen sene yaşadığımız felaketleri tekrar yaşamayalım

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da, yangına ilişkin açıklama yaparak, "Marmaris’te devam eden yangın için yetkililere acil çağrıda bulunuyoruz. Geçen sene yaşadığımız felaketleri tekrar yaşamayalım, zamanında müdahale edelim" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı'ndan açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Yangın 20.02’de başladı. 20.10’da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor." açıklamasında bulundu.

AFAD'dan açıklama

AFAD, "Bölgede meydana gelen orman yangınına müdahale çalışmaları Orman Genel Müdürlüğü ile eşgüdüm halinde devam etmektedir. Burdur, Aydın, Denizli ve Antalya'dan AFAD ekipleri görevlendirilmiş; Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir ve Uşak'taki AFAD ekipleri teyakkuz haline geçirilmiştir" açıklamasında bulundu.