Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Manisa’da tartışmalı öğretmen eğitimi: AKP'li vekilin konuşmacı olacağı seminere katılım şartı

AKP Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu'nun konuşmacı olacağı, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek seminere öğretmenlerin katılımı zorunlu tutuldu.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 26.12.2024 , 21:17 Güncelleme Tarihi: 26.12.2024 , 21:18

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yarın düzenleyeceği “Türkiye Yüzyılında Edebiyat, Kültür ve Şehir” başlıklı seminerin konuşmacısı olarak AKP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu belirlendi.

Söz konusu etkinliğe öğretmenlerin katılımının zorunlu tutulması ise tepkilere neden oldu.

AKP Grup Başkanvekili konuşmacı olacak

Manisa Öğretmen Akademisi kapsamında gerçekleştirilecek etkinlik, Yunusemre Belediyesi Millet Çarşısı Konferans Salonu’nda yapılacak.

Etkinlik programına göre, fuaye alanında Manisa’ya özgü kültürel ve sanatsal ürünlerin sergilenmesi, ardından Bahadır Yenişehirlioğlu’nun katılımıyla bir seminer düzenlenmesi planlanıyor.

Yenişehirlioğlu’nun “Türkiye Yüzyılında Edebiyat, Kültür ve Şehir” başlıklı sunumu, etkinliğin ana odak noktası olacak.

Tepkiler büyüdü

Eğitim İş Sendikası, etkinliğe öğretmenlerin katılımının zorunlu tutulmasını ve bu tür organizasyonların siyasi propaganda aracı haline dönüştürülmesini kınayan bir açıklama yayımladı.

Eğitim İş Sendikası, etkinlik öncesinde yayımladığı açıklamada, öğretmenlerin siyasetten bağımsız bir şekilde mesleklerini icra etmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevi, öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemektir. Ancak bu etkinlik, öğretmenleri siyasi bir ajandanın parçası haline getirme girişimidir” denildi.

Sendika, “Öğretmenler, hiçbir siyasi partinin propaganda aracı değildir” ifadelerini kullanarak, bu tür etkinliklerin eğitim sistemini siyasallaştırdığına dikkat çekti. Sendika ayrıca, “Bu tür uygulamalar, eğitim sistemini tarafsızlık ilkesinden uzaklaştırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bir tepki de eğitim uzmanı Dr. Selim Çetin, “Eğitim sistemimiz siyasetin gölgesinden çıkarılmalıdır. Öğretmenler, çocuklarımızı çağdaş bir geleceğe hazırlarken bağımsız olmalıdır” dedi.

Büyüyen tepkiler nedeniyle Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi X hesabından paylaştığı açıklamada, etkinliğe katılımın gönüllülük esasına dayalı olduğunu belirtti.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.