Manisa'da randevular iptal ediliyor: Sinovac aşısı kalmadı

Manisa'da 'tedarik' sıkıntısı nedeniyle yurttaşlar ikinci doz Sinovac aşısı olamıyor. Sıkıntı hastane yetkilileri tarafından da doğrulandı.

Haber Merkezi

Manisa'dan yaşayan yurttaşlar randevuları olmasına rağmen aşı olamıyor.

Özellikle merkez ilçeden gelen ihbarlara göre Aile Sağlığı Merkezleri'nde (ASM) randevusu olanlardan ilk dozunu yaptıracaklar hastanelere yönlendirildi. ASM'lerde Sinovac aşısının kalmadığı öğrenilirken, saklama koşullarının farklı olması nedeniyle BioNTech aşısı da bulundurulamıyor. Hastanelerde de kalmadığı için Sinovac aşısı yapılamıyor. 

Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi'ndeki aşı biriminden görüştüğümüz yetkili de aşı sıkıntısı olduğunu doğruladı. Yetkili hastanelerde yalnızca saklama koşulları farklı olan BioNTech aşısı yapabildiklerini, onu da henüz ilk dozunu olacaklara yapabileceklerini belirtti. İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün kendilerine bilgi verdiğini de söyleyen yetkili, Sinovac aşısı olmadığının söylendiğini anlattı. ASM'lerde ilk dozunu olmayan yurttaşlar devlet hastanelerine yönlendiriliyor.

Çin'in Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Cheng Weihua ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşımıştı. Açıklama yapan müsteşar tedariği aksayan Sinovac için "Nisan ayından itibaren Çin’de 300 milyon dozluk büyük bir aşılama süreci başladı. Bu nedenle Türkiye’ye nakil de durdu. Bunda hiçbir siyasi ya da benzer neden yoktur. Önümüzdeki 10 gün içinde büyük olasılıkla Türkiye’ye yeniden aşı nakli başlayacak" demişti.