'Libya Dışişleri Bakanı Menguş'un can güvenliği tehlikede'

Libyalı siyaset bilimci Yusuf el-Farsi, daha önce yabancı güçlerin ülkeden çıkarılmasını talep eden Dışişleri Bakanı Menguş'un suikasta uğrayabileceği yönündeki endişesini dile getirdi.

Haber Merkezi

Libya'da Ömer Muhtar Üniversitesi'nden Prof. Yusuf el-Farsi, Ulusal Birlik Hükümeti Dışişleri Bakanı Necla Menguş'un, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında yabancı kuvvetlerin ülkeden çıkarılması yönünde ısrarda bulunmasının ardından yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

Menguş'un söz konusu tavrı, Libya'daki Müslüman Kardeşler bağlantılı gruplarca hedef alınmasına neden olmuştu.

El İttihad gazetesine demeç veren Farsi, Menguş'a uygulanan tehdit ve gözdağının bakanın can güvenliğine dair soru işaretlerine neden olduğunu belirtti.

Farsi, Menguş'un Libya devletinin egemenliğine bağlılığı nedeniyle militan gruplar tarafından hedef alınacağından korktuğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğu, pazartesi günü Trablus'a düzenlediği ziyarette Libyalı mevkidaşı Menguş ile ortak bir basın toplantısı düzenlemiş, Menguş, "Libya'nın egemenliğine saygı çerçevesinde, Libya topraklarındaki tüm yabancı güçlerin ve paralı askerlerin varlığının sonlandırılması için de (Türkiye'ye) iş birliği çağrısı yapıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.