Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Lavrov'dan 'Rusya Ukrayna'daki harekatını 9 Mayıs'ta mı bitirecek?' sorusuna yanıt

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov 'Askerlerimiz eylemlerini, Zafer Günü (9 Mayıs) dahil herhangi bir tarihe göre yapay bir biçimde ayarlamayacaklar' dedi.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 02.05.2022 , 09:27 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Ukrayna'daki askeri harekatını 9 Mayıs'a kadar bitirmeye çalışmayacağını belirtti.

İtalyan televizyonu Mediaset’e konuşan Lavrov, harekatı Sovyet güçlerinin Nazi Almanyası’nı yenilgiye uğratmasının yıldönümünün kutlanacağı 9 Mayıs’a kadar bitirmeye çalışıp çalışmayacakları sorusuna yanıt verdi.

Lavrov "Askerlerimiz eylemlerini, Zafer Günü (9 Mayıs) dahil herhangi bir tarihe göre yapay bir biçimde ayarlamayacaklar" dedi.

Sputnik'in aktardığına göre diyen Lavrov, Rusya ordusunun eylemlerini, Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından hatları çizilen hedeflere göre ayarladıklarını kaydetti.

Lavrov, Ukrayna’da barışın şartlarından birinin Zelenskiy’in teslim olması mı olduğu sorusu üstüne ise şunları söyledi:

"Zelenskiy’den, sivillerin her birinin serbest bırakılması ve direnişin sonlandırılması emrini vermesini talep ediyoruz. Hedefimiz, Ukrayna’da rejim değişikliği yapılmasını içermiyor. Bu, Amerika’nın uzmanlık alanı olan bir konu.”

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.