Sayfa yolu
Laodikeia Antik Kenti'nde tarihi keşif: Athena heykeli bulundu
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 23.04.2026 , 17:23
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Denizli’de Laodikeia Antik Kenti’nde sürdürdüğü kazı çalışmalarında 2 metrelik bir "Athena" heykeli çıkarıldı.
Heykel, Laodikeia Batı Tiyatrosu Sahne Binası’nın dış duvarında, moloz dolgu içerisinde yüzüstü şekilde bırakılmış halde bulundu.
Heykelin baş kısmı henüz tespit edilemezken beyaz mermerden yapılmış olması dikkat çekti.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, milattan önce ikinci yüzyıla tarihlenen üç katlı Batı Tiyatrosu sahnesinin her katında bulunan 16 sütunun aralarında, tanrı ve tanrıçaların yanı sıra yöneticilere ve Homeros destanlarına ilişkin sahneleri betimleyen heykellere rastlandı.
Heykel grupları, Odysseus’un İthaka’ya dönüş yolculuğunda karşılaştığı Laistrigonlar Ülkesi, dev Polyphemos’un mağarası ve deniz canavarı Skylla gibi sahneleri içeriyor.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.