Kuzey Irak'ta TSK üssüne saldırı: 6 asker yaşamını yitirdi, 7 yaralı

Pençe operasyonu bölgesindeki bir üsse saldırı düzenlendi. MSB saldırıda 6 askerin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 7 askerin yaralandığını duyurdu.

Haber Merkezi

Pençe operasyonu bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir askeri üsse saldırı düzenlendi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda 5 askerin hayatını kaybettiği, 3'ü ağır 8 askerin yaralandığı belirtildi.

MSB tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.

Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

Hayatını kaybeden asker sayısı 6'ya yükseldi

MSB, sonrasında yaptığı açıklamada, ağır yaralanan bir askerin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

Geçtiğimiz ay 12 asker hayatını kaybetmişti

Geçtiğimiz ay, Pençe Harekatı bölgesine düzenlenen 2 ayrı saldırı sonucunda toplam 12 asker hayatını kaybetmişti.

2 günde toplam 12 askerin hayatını kaybetmesinin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde hayatını kaybeden askerlere ilişkin, "Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir" açıklamasını yapmıştı.

Pençe Operasyonları

TSK'nin Pençe Serisi Operasyonları, 2019 yılında başlamıştı.

Milli Savunma Bakanlığı, operasyonların ilk olarak Irak sınırı bölgesindeki İkiyaka Dağları’nda, Gabar’da ve Derecik’te başladığını, sonrasında operasyonların Kuzey Irak'a taşındığını açıklamıştı.