Kuran kursunda beş yaşındaki çocuğa istismar davası sonuçlandı: 'Diyanet'ten bir kişi arayarak...'

Kuran kursunda beş yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismar davasının avukatı, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir kişinin kendisini arayarak 'Yapanın din görevlisi olduğunu söyleme' dediğini açıkladı.

Haber Merkezi

Niğde'nin kırsal kesiminde bulunan bir köye bağlı Kuran kursunda geçtiğimiz yaz aylarında, din görevlisi A.F.Y. beş yaşındaki bir çocuğu sistematik bir şekilde nitelikli cinsel istismara maruz bıraktı. Bir süre sonra çocuk yaşına uygun olmayan hareketler sergileyince çocuğun ailesi durumdan şüphelenmeye başladı. Kendi yaşıtlarının kurmaması gereken söz ve cümleleri kuran çocuğa sorular soran aile, yaşanan nitelikli istismarı öğrendi.

'Aile, çocuğunun yaşadıklarını tesadüfen öğreniyor'

Cumhuriyet'ten Sinem Nazlı Demir'in haberine göre; çocuk, gittiği Kuran kursundaki din görevlisi ile ilgili bilgi vermeye başlayınca çocuğun ailesi din görevlisine karşı dava açtı ve ilk duruşmada karar çıkmadı. İkinci duruşması görülen davada bugün karar çıktı ve fail A.F.Y. indirimsiz bir şekilde 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çocuğun ailesinin avukatı Orpen Nergiz, dava ile ilgili ayrıntıları anlattı. Çocuğun beş yaşında olduğunu ve maruz bırakıldığı istismarı fark etmeden ailesiyle paylaştığını aktaran Nergiz, "Çocuk tüm bunları anlayamayacak bir yaşta. Aile, çocuğunun yaşadıklarını tesadüfen öğreniyor. Çocuk laf arasında Kuran kursundaki görevlinin adını söyleyerek yaşadıklarından kendi konuşma diliyle bahsediyor" ifadelerini kullandı.

Davanın son duruşmasının bugün görüldüğünü ve kararın çıktığını belirten Nergiz, din görevlisinin kendisini "Neden diğer çocuklar beni şikâyet etmiyor da bu çocuk ediyor?" diye savunduğunu söyledi.

Nergiz, hem Çocuk İzlem Merkezi'nde hem de adli tıp raporlarında çocuğun nitelikli cinsel istismara uğradığının kanıtlandığını belirtti.

'Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan arayarak 'söyleme' dedi'

Nergiz, konuşmalarına şu şekilde son verdi:

"Burası kırsal bir kesim. Dolayısıyla haberlere çıkmadı. Bu duruşma davanın ikinci duruşması. Tüm raporlarda çocuğun nitelikli istismara uğradığı yazıyor. Fail 25 yaşında ve bu kursta bir din görevlisi. Kucağına oturtup sevme bahanesiyle çocuğu düzenli olarak istismara maruz bırakmış.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir kişi beni arayarak, 'Yapanın bir din görevlisi olduğunu söyleme' dedi. Ben de 'E nasıl oldu o zaman bu olay' diye sordum.''