Komünist belediyenin faaliyetlerine ajanslardan sansür

Dersim'in komünist belediye başkanı Maçoğlu, İHA, DHA ve AA muhabirlerinin belediyenin faaliyetleri hakkında yaptıkları haberlerin ajanslar tarafından sansürlenerek reddedildiğini açıkladı.

HABER MERKEZİ

Dersim (Tunceli) Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve Anadolu Ajansı’nın (AA); belediyenin faaliyetlerine yönelik muhabirlerin hazırladığı haberlere sansür uygulayarak, yayınlatmadıklarını duyurdu.

“Basının içine düştüğü bu durum çok kaygı verici ve üzücüdür. Haber almak ve haber yapmak bir haktır. Gazetecilik yapmak suç değildir” diyen Maçoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Belediyemiz ile ilgili yapılan haberlere çok uzun süredir İHA ambargo uyguluyor, hiç bir çalışma ve açıklamamıza yer vermiyordu. Şimdi bu sansür ve ambargo kervanına DHA’da katıldı.

Belediyemizin Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaptığı çalışmalar konusunda DHA, İHA ve AA muhabirlerine yaptığı açıklamalar, basın emekçisi arkadaşlarımız tarafından hazırlanıp merkeze gönderilmesine rağmen haberler sansürlenerek reddediliyor.

Basının içine düştüğü bu durum çok kaygı verici ve üzücüdür. Haber almak ve haber yapmak bir haktır. Gazetecilik yapmak suç değildir.”