Kılıçdaroğlu'ndan Süleyman Soylu açıklaması: Bence hiç istifa etmesin...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Süleyman Soylu-Sedat Peker tartışmalarına ve istifa iddialarına ilişkin konuştu.

Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de katıldığı programda Sedat Peker'in Süleyman Soylu videosuna ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu, gelişmelerin Süleyman Soylu'nun istifası ile sonuçlanıp sonuçlanmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "İstifa bu konunun tartışılmasını engellemeye yönelik olabilir. 'Ayrıl da bu tartışmalar olmasın. Üstünü kapatalım' diye. Bence hiç istifa etmesin, kapı gibi yerinde dursun. Çıksın açıkça 'Ben onların arkasındayım' desin. Niye söylemiyor?" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Bahçeli de söylesin, 'Gittim mafya liderini hapishanede ziyaret ettim, gerekirse hepsini kucaklayacağım' desin. Millet gerçeği bunlar yerlerinde kaldığı zaman öğrenecektir. Yerlerinde kaldığı zaman milletin başına ne belalar açtığını görecektir. Erdoğan da kalsın seçimlere kadar. Bütün bu olaylarda konuşuyor mu? Ne söyleyecek. Merak ediyorum ne söyleyecek? Eskiden 'Mafya düzenine karşıyız, çetelere karşıyız. O dönem bitti' diyordu. Peki bunlar ne Allah aşkına? Başka bir dönemde mi oldu?" diye konuştu.