KHK'yle ihraç edilen öğretmen hakkında ölümünden 2 yıl sonra işe iade kararı

Mersin’de görev yaparken KHK ile 2017’de ihraç edilen ve 2019’da yaşamını yitiren tarih öğretmeni Salman Taş hakkında önceki gün işe iade kararı çıktı.

Haber Merkezi

Mersin'de Cemile Hamdi Ongun Meslek Lisesi’nde tarih öğretmeni olarak görev yapan eğitim emekçisi Salman Taş, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yayınlanan olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında 667 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile 7 Şubat 2017’de ihraç edildi.

MersinHaberci'den Hediye Eroğlu'nun haberine göre, KHK’yla ihraç edilen Eğitim-Sen üyesi 86 eğitim emekçisinden biri olan Salman Taş, bu haksızlık karşısında hukuk mücadelesi başlattı.

İki çocuk babası olan ve eşi çalışmayan Taş, akciğer kanserine yakalanarak 28 Nisan 2019’da yaşamını yitirdi. Salman Taş yaşamını yitirdikten 2 yıl sonra, önceki gün "suçsuz" bulunarak hakkında görevine iade kararı çıktı.

70'i aşkın eğitim emekçisi göreve iade bekliyor

Kendisi de KHK mağduru olan ve hakkında takipsizlik kararı bulunmasına rağmen hâlâ görevine iade edilmek için KHK Komisyonu’nun kararını bekleyen Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, kentte üyeleri olan 86 eğitim emekçisinin ihraç edildiğini hatırlattı. 70’i aşkın kişinin ise hâlâ komisyon kararını beklediğini aktaran Sümbül, "Arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu ile ilgili savcılık soruşturmasında hiçbir delil ve kanıt bulunamadı ve takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararına komisyona iletmemize rağmen hâlâ görevimize iade edilmedik" dedi. 

Sümbül, Salman Taş ile ilgili verilen karar için ise şunları söyledi:

"Bizim için çok acı bir haber çünkü neredeyse kahrından öldü. Maddi manevi çok zor durumda kaldılar. Şu anda iade edilmesi kararı şaka gibi. Çünkü bu karar bir yandan bizlere ne kadar haksızlık, hukuk yapıldığını kanıtlıyor. Diğer yandan arkadaşımız geri gelmeyecek. Yaşadığımız acılar bizlerin yüreğinde, bu buruk bir durum.

Bize haksız hukuksuz bir şekilde reva görülen bu zulmü de bu süreçte yitirdiğimiz yoldaşlarımızı da unutmayacağız. Acı, buruk sevinç ve onurla anıyorum. Mücadelemizde yaşayacaksın. Son arkadaşımız görevine dönene kadar hem arkadaşlarımızın mücadelesini yaşatacağız, hem de haksız hukuksuz ihraçlara karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz."