Kaymakamlıktan bekçi şiddeti açıklaması: 'Soruşturma başlatıldı'

Fatih Kaymakamlığı, bir yurttaşın darp edildiği görüntülerinin sosyal medyaya yansıyan bekçilerle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haber Merkezi

İstanbul'un Fatih ilçesinde yaşanan ve sosyal medyada tepki çeken bekçi şiddetiyle ilgili Fatih Kaymakamlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamada, "Olay sırasında alkollü oldukları tespit edilen şahısların karakolda şikayetçi olmamaları üzerine, haklarında sokağa çıkma kısıtlamasına aykırı hareket etmekten idari işlem uygulanmıştır. Olaya müdahale eden görevli personel hakkında idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

ANKA'nın haberine göre, Fatih Kaymakamlığı'nın olaya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Bazı sosyal medya hesaplarında yayınlanan, güvenlik güçlerimizin kamu huzurunu bozan şahıslara yönelik müdahalesi ve kelepçe uygulamasına ilişkin görüntülere dair yapılan incelemelerde; Katip Kasım Mahallemizde bugün saat: 03.30 sıralarında bir kavga olayı meydana gelmiştir. Görevlilerimizce şahıslara dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuş, ancak yapılan uyarıların dikkate alınmaması ve mukavemette bulunulması üzerine müdahale edilmiştir. Şahısların; Uyuşturucu Madde Ticareti, Görevli Memura Mukavemet, Kapkaç, Yağma (Gasp), Kumar Oynanması için Yer ve İmkan Sağlama suçlarından çok sayıda kayıtlarının olduğu tespit edilmiştir. Yakalanan şahıslardan Ş.B.’nin Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Bulundurmak suçundan arandığı tespit edilmiş ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır. Olay sırasında alkollü oldukları tespit edilen şahısların karakolda şikayetçi olmamaları üzerine, haklarında sokağa çıkma kısıtlamasına aykırı hareket etmekten idari işlem uygulanmıştır. Olaya müdahale eden görevli personel hakkında idari soruşturma başlatılmıştır."

Videodaki görüntülerde bekçiler, yere yatırdıkları kişiyi kelepçe takrken darp ediyor. Bu sırada bir bekçi, olay yerine gelen bir başka kişinin üstüne yürüyor. Ardından küfür edip bağırarak tekme savuruyor. Birkaç saniye sonra da 3 el silah sesi duyuluyor.

Fatih'teki bekçi şiddeti