'Kayıp 128 milyar dolar bulundu'

İktidar 128 lafını bile yasaklarken düzen muhalefeti de 19 yıllık soygunu AKP'ye yükleyip 'iyi' sermayeyi aklamanın peşinde. 128 milyar doların nereye gittiğini bir de komünistlerden dinleyin.

Haber Merkezi

21 Nisan tarihli Boyun Eğme yayınlandı. TKP'nin günlük dijital gazetesi Boyun Eğme'de özelleştirmelerle yağmalanan kamu mallarından, patronlara yedirilen işsizlik sigortası fonuna, yok edilen yeşil alanlardan halkın elinden alınan hastane ve okullara ülkenin kaybedilen, peşkeş çekilen, iç edilen zenginliklerinin izi sürülüyor.

"128 milyar dolar nerede mi? İktidar tarafından yağma düzeni devam etsin diye büyük bir keyfiyetle 'piyasaya sürüldü'. Yani döndü dolaştı yine patronların kontrolünde buharlaştı" sözleriyle sunulan konu, 2002'den bu yana AKP eliyle sürdürülen yağmanın detaylı bir resmi çizilerek ele alınıyor.

TKP şu giriş sözleriyle özetliyor yaklaşımını:

"Keyfiyet piyasa kurallarının ihlalinde değil, emekçi halkın parasını babalarının malı gibi kullanmalarında. AKP iddia edildiği gibi “ekonomiyi iyi yönetse”, yani serbest piyasa kurallarını ihlal etmese, neo-liberal mali disiplinden milim sapmasa emekçi halk için sonuç değişecek miydi? Kaynaklar zenginlere değil yoksulların sofrasına mı akacaktı? Bu kaynaklar, onların gerçek sahipleri insanca yaşasın diye mi kullanılacaktı?

Bunu iddia eden varsa, hadi oradan diyoruz.

Elbette 128 milyar doların nereye gittiğinin hesabını sormak önemlidir. Ancak hesabı sorulması gerekenler bundan ibaret değil. Bunun çok ötesi var. Yıllardır emekçilerin alın teriyle yaratılan cumhuriyetin tüm birikimi nereye gitti?"

Günlük dijital gazete Boyun Eğme'ye abone olmak için [email protected] adresine mail atmak yeterli.