'Kartal’da olan depremin diğerlerinden farklı ele alınması gerekiyor'

İstanbul Kartal'da yaşanan 3,9 büyüklüğündeki depremin uyarılar sürüyor.

Haber Merkezi

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Deprem ve Tsunami Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, AFAD'ın büyüklüğünü 3,9, Kandilli Rasathanesi'nin ise 4,2 olarak açıkladığı Kartal'daki depremle ilgili konuştu.

"Kartal’da olan depremin diğerlerinden farklı ele alınması gerekiyor. Gelecek depremleri biz deniz içerisinde bekliyoruz. Fakat Kartal’daki bu deprem kara üzerinde meydana geldi" diyen Ersoy, "Kuzey Anadolu Fayı’nın ikinci kollarının bir kaç tanesinin kara üzerine çıktığını biliyoruz" ifadesini kullandı.

Ersoy, "Deprem olmadan yıkılabilecek yüzlerce bina var. Bunu vatandaş da biliyor, yetkililer de biliyor. Hazır olmayan yapı stoğunun zemini de gözetilerek, bir an önce depreme hazırlanması gerekiyor. Çünkü bundan sonraki depremler 3.9 değil 7’ye varacak hatta 7.5’e varacak depremler olabilir. 3.9 normal bir deprem ülkemizde her iki günde bir oluyor zaten, Marmara’da olunca biraz daha anlam kazanıyor. Çünkü nüfus potansiyeli açısından vereceği zararlar açısından elbette endişe duyuluyor" diye konuştu.