İzmir Mustafa Hanyalı Petrol’de işçilere ücretsiz izin ve istifa baskısı

Mustafa Hanyalı Petrol akaryakıt istasyonunda işçiler ücret ve hak gasplarıyla karşı karşıya.

Patronların Ensesindeyiz

İzmir’in Güzelbahçe ilçesi Yelki Mahallesi’nde bulunan Mustafa Hanyalı Petrol akaryakıt istasyonunda çalışan işçiler üzerinde uzun süredir devam eden baskılara, ücret ve hak gaspları ile istifaya zorlama da eklendi.

Patronların Ensesindeyiz Ağı'na ulaşan bir Mustafa Hanyalı Petrol işçisi, patronlar tarafından sürekli mobbinge maruz bırakıldıklarını, "tam kapanma" uygulaması ile birlikte kârı azalan patronların işçileri on gün ücretsiz izinde gösterip ücretlerine el koyduklarını belirtti.

Aynı zamanda gündüz vardiyasında tek başına çalışmak zorunda bırakıldığını söyleyen işçi şöyle konuştu:

“Alınan tam kapanma kararı ile her birimiz iki gün evde kalıp üçüncü gün çalışacaktık ve bu süre için maaşlarımızdan ücretsiz izin gösterilerek on günlük kesinti yapılacaktı. Her gün yüzlerce araç gelmesine rağmen patronlar en küçük fırsatı bile kendilerine dönük değerlendiriyorlar. Beni istifa etmeye zorladılar. O hakaretler içerisinde barınamayacağımı anlamıştım. Patronun bağırmasına sessiz kalmadım; ben de kendisine bağırdım ve 'Senin bana bağırmaya hakkın yok, işten çıkarmaksa istediğin buyur key kartım' diyerek istifa etmek zorunda kaldım”

Patronların Ensesindeyiz Ağı’na aşağıdaki e-posta ve sosyal medya hesapları üzerinden ya da 0541 940 0514 numaralı telefondan ulaşılabilir:

Facebook: https://www.facebook.com/patronlarinensesindeyiz

Twitter: https://twitter.com/pensendeyiz

E-posta: [email protected]