Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İzBB soruşturması: Veli Ağbaba'nın ağabeyi dahil 2 kişi gözaltında

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen "yolsuzluk" soruşturması kapsamında Yeni Parti Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın ağabeyi Hür Ağbaba dahil 2 kişi gözaltına alındı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 05.08.2026 , 08:44 Güncelleme Tarihi: 05.08.2026 , 08:51

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne (İzBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında yeni bir operasyon düzenlendi.

HaberTürk'teki habere göre, Yeni Parti Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın ağabeyi Hür Ağbaba dahil 2 kişi gözaltına alındı. 

Diyarbakır ve Malatya'da gözaltına alınan isimlerin, daha önce tutuklanan Egeşehir Genel Müdürü Süleyman Ekinci ile irtibatlı hareket ettikleri tespit edildi.

Ortağı olduğu iddia edilmişti

İzBB merkezli yürütülen ihaleye fesat karıştırma soruşturması kapsamında tutuklanan Ekinci'nin CHP'li Veli Ağbaba'nın ortağı olduğu iddia edilmiş, Ağbaba iddiaları yalanlamıştı. 

Ekinci'nin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çeşitli kamu ihalelerine ortak girişim modeliyle birlikte katıldığı ileri sürülen Erensan İnşaat firmasıyla ticari ilişkisi mercek altına alınmıştı.

Ekinci için "Yakın dostum" diyen Ağbaba şunları söylemişti:

"Ortağım değil, yakın dostum. Çok kaliteli biri. İzmir'de çözümsüz kooperatifleri çözen adamdır. Her şeyine kefil olurum. Müthiş liyakatli bir adamdır. Gözaltına alındığını duydum. Çözülemeyen bir durum vardı, maalesef Tunç Soyer haksız şekilde tutuklandı. Oradaki mağduriyet ortadan kaldırıldı."

Yargı harekete geçti, fezlekeler gönderildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkında fezleke hazırladığı ve dün dosyanın Adalet Bakanlığı'na gönderildiği duyurulmuştu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamalarda, Özel ve Ağbaba hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri kapsamında “zincirleme şekilde rüşvet almak” suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Fezlekede İzmir detayı göze çarpmıştı

Veli Ağbaba hakkındaki soruşturmada Özgür Özel’in talimatıyla Muhittin Böcek’in belediye başkanlığı adaylığı için Mustafa Gökhan Böcek’ten farklı tutarlarda menfaat temin ettiği iddiasına yer verildi.

Ağbaba’nın ayrıca Çankaya Belediyesi tarafından yapılacak katı atık toplama ihalesinin, şartnameye aykırı biçimde pazarlık usulüyle istediği bir şirkete verilmesi için nüfuzunu kullandığı ve karşılığında maddi menfaat elde ettiği öne sürüldü.

Başsavcılık, Ağbaba’nın 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde kullanılmak üzere İzmir ve çevresindeki belediye başkanları ile belediye meclisi üyelerinden maddi menfaat temin ettiği iddiasını da soruşturma dosyasına dahil etti.

Özel ve Ağbaba hakkındaki iddialara ilişkin yargı süreci, fezlekelerin ilgili mercilerde değerlendirilmesinin ardından devam edecek.


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.