İtalya'da 7 kişinin öldüğü helikopter kazası için soruşturma açıldı

Eczacıbaşı şirketi çalışanı 4 Türk'ün de bulunduğu, 7 kişinin öldüğü helikopter kazası için İtalya'da bölge savcılığı, 'kusurlu felaket ve adam öldürme suçlamalarıyla' soruşturma başlattı

Dış Haberler

Toskana ile Emilia-Romagna bölgeleri arasındaki Apenin Dağları'nda 9 Haziran'da meydana gelen helikopter kazasına ilişkin Reggio Emilia Cumhuriyet Savcılığı, kusurlu felaket ve adam öldürme suçlamalarıyla soruşturma başlattı. Helikopter kazası sonucunda, 4'ü Türk, 7 kişi yaşamını yitirmişti. Yaşamını yitiren 4 Türk vatandaşının, Eczacıbaşı şirketi çalışanı olduğu belirtilmişti.

ANSA Ajansı'nın haberine göre, kazada hayatını kaybeden Lübnanlı yolculardan birinin kazadan az önce çekip oğluna gönderdiği video, İtalyan basınında geniş şekilde yer bulurken, söz konusu görüntüde helikopterin fırtınalı havada yol aldığı görülüyor. Gazzetta di Modena'ya konuşan kazada ölen İtalyan pilot Corrado Levorin'in pilot arkadaşı Igor Caboni ise helikopterin yıldırım isabet etmesi sonucu düştüğünü öne sürdü.

İtalyan Ulusal Uçuş Güvenliği Ajansı'nın (ANSV) da incelemeler için A119 Koala tipi helikopterin kazasına ilişkin bölgeye teknik ekip gönderdiği kaydedildi.İtalyan basınında yer alan diğer haberlerde de cenazelerin enkaz bölgesinden alınarak Modena'ya götürüldüğü ve burada kaza nedeninin açıklığa kavuşması için cesetlere otopsi yapılacağı bildirildi.