Sayfa yolu
İstanbul'da Nazım Daştan ve Cihan Bilgin protestosu: Gazetecilere gözaltı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 21.12.2024 , 14:02 Güncelleme Tarihi: 21.12.2024 , 20:39
Gazeteciler Nazım Daştan ve Cihan Bilgin'in Suriye'nin Halep ilinin 90 kilometre doğusunda, Fırat Nehri üzerinde yer alan Teşrin Barajı ile Sirin beldesi arasındaki yolda öldürüldü. Mezopotamya Ajansı’nın (MA), konuya ilişkin haberinde, iki gazetecinin "silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısında öldüğü, SİHA’nın Türkiye’ye ait olduğu" iddia edildi.
DİSK Basın İş, Mezopotamya Kadın Gazeteciler (MKG) ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) tarafından Nazım Daştan ve Cihan Bilgin için bugün saat 13.00'te Şişhane Meydanı'nda basın açıklaması yapılmak istendi.
Protestoya dakikalar kala Beyoğlu Kaymakamlığı eylemi yasakladı. Polis, açıklama saati öncesinde alanı ablukaya aldı.
Alana girmek isteyen gazeteciler, polis tarafından engellendi. Polis 30 basın emekçisini gözaltına aldı.
DİSK Basın İş, gözaltılara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "Suriye'de öldürülen gazeteciler Nazım Daştan ve Cihan Bilgin için Şişhane Meydanı’nda bir araya gelen meslektaşlarımız gözaltına alındı. Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" denildi.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
