İstanbul Barosu Başkanı: Sizi, çocuklarınıza gururla anlatacağınız bir direniş gününe davet ediyorum

Hükümetin baroların seçim sistemini değiştirmeye yönelik girişimine karşı soL'a konuşan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu bütün avukatları Salı günü 12.30'da Çağlayan Adliyesi'ne eyleme çağırdı. TKP de 'Savunma Susturulamaz. 30 Haziran'da İstanbul'da buluşuyoruz' diyerek Çağlayan'daki mitinge katılma çağrısında bulundu.

Haber Merkezi

Hükümetin baroların seçim sistemini değiştirmeye yönelik girişimine karşı yapılan "Savunma Yürüyüşü"nden sonra salı günü Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi karşısında "Savunma Mitingi" düzenlenecek.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu "En az 50 bin avukat olmalıyız” diyerek tüm avukatları Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine davet etti. Durakoğlu çağrı metninde şöyle yazdı: “Sevgili Meslektaşım; Ülkemiz yargısının teslim alınmasına yönelik çok ciddi bir tehdidin arifesindeyiz. İktidar, yasa yapma gücünü silaha dönüştürüyor. Hukuksuzluğun yasa gücüyle meşrulaştırılmasına izin veremeyiz. Biz avukatız. Bunu anlatabilmemiz gerekiyor. Sizi, çocuklarınıza gururla anlatacağınız bir direniş gününe davet ediyorum. Beni bağışlayın ama, bu kez gelmeye mecbursunuz. 50 bin avukat olmalıyız.”

soL'a konuşan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu yaptıkları çağrıyı yineledi:

''İçinde bulunduğumuz siyasi iktidara herhangibi siyasal farklılık olmaksızın bir araya gelip konuşmak istedik. Ancak yapılan eylemlere ve çağrımıza rağmen görüşme olmadı. Buna rağmen yasa tasarısını meclise getiriyorlar. Sistemin içerisinde bulunan insanların yaklaşımlarını göstermek istiyoruz. 19 Mayıs ve 1 Haziran'da barolar olarak açıklama yaptık. 'Biz konuşmaya açığız, bizi ikna edecekseniz edin. Bunu yaparsınaız bir sıkıntı olmayacak' dedik. Buna rağmen birşey yapmadılar. Aksine süreci hızlandırdılar. Bütün meslektaşlarımızı savunma için Salı Günü 12.30'da Çağlayan Adliyesi'ne bekliyoruz.''

Türkiye Komünist Partisi'nden destek

Türkiye Komünist Partisi de Salı günü Çağlayan Adliyesi'nde yapılacak eyleme destek verdi. "Savunma susturulamaz, 30 Haziran'da İstanbul'da buluşuyoruz" diyen TKP, "Barolara müdahaleye karşı yükselen ses hepimizindir. Savunma hattı ve örgütlerine siyasi iktidar tarafından yapılan ve yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmiyoruz" açıklamasını yaptı. TKP Salı günü saat 12.30'da Çağlayan Adliyesi Meydanı'nda buluşma çağrısında bulundu.