Breadcrumb
İsrail'den Beyrut sahilinde katliam: Yerinden edilenlerin sığındığı bölge füzeyle hedef alındı!
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 12.03.2026 , 12:04
ABD'yle birlikte İran'a saldıran soykırımcı İsrail, fırsattan istifade Lübnan'ı da hedef almaya devam ediyor. Hiç çekinmeden okulları vuran barbarlar sivilleri doğrudan katlediyor.
Bölgede Hizbullah'ın direnişiyle karşı karşıya kalan İsrail dün akşam İran ve Hizbullah tarafından düzenlenen ortak misilleme saldırısı sonrası Lübnan'ın başkenti Beyrut'u füzelerle vurdu. 2 Mart'tan bu yana gerçekleştirilen en şiddetli saldırı sonrası Dahiye bölgesinde ağır yıkım yaşandı.
İsrail ordusu aynı zamanda Beyrut sahilinde bulunan Ramle Beyda'ya da gece saatlerinde bir hava saldırısı düzenledi. Saldırının düzenlediği bölgede çok sayıda çadır ve araçta yerinden edilmiş Lübnanlı aile kalıyordu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre saldırıda şimdiye kadar 8 kişi yaşamını yitirdi, 31 kişi de yaralandı.
Saldırıyla ilgili İsrail'den henüz resmi açıklama gelmezken, Lübnan basınındaki haberlere göre, saldırıda "sahilde bulunan bir araç" hedef alındı.
Gün gün ABD-İsrail saldırılarını okumak için haberimize tıklayın.
ABD ve İsrail saldırılarının 13. gününde yaşananları buradan okuyabilirsiniz.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.