İsrail Suriye'de İranlı savaşçıları vurdu

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Gaani'nin ziyaretinin ardından İsrail tarafından Suriye'nin El-Bukamal bölgesine düzenlenen saldırıda 9 kişinin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Dış Haberler

Muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Cumartesi gecesi İsrail tarafından Suriye’deki İran yanlısı savaşçılara düzenlenen hava saldırısında dokuz kişinin öldürüldüğünü iddia etti.

İddiaya göre, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı İsmail Gaani’nin Suriye’nin El-Bukamal bölgesini ziyaret ettiğine dair haberlerin İran haber ajansı Tasnim tarafından duyurulmasından birkaç saat sonra İsrail Hava Kuvvetleri bölgedeki İran yanlısı savaşçılara saldırı düzenledi.

Deyrezzor’un doğusunda bulunan El-Bukamal şehrine bağlı El-Abbas köyünde Suriye Arap Ordusuna bağlı birliklerle İranlı milislerin hedef alındığı saldırıda yaşamını yitirenler arasında dört Suriye vatandaşının da bulundu kaydedildi.

Kudüs Gücü komutanı Gaani, Irak’tan Suriye’ye savaşçı ve askeri mühimmat geçişi açısından kritik öneme sahip olan sınır kentine yaptığı ziyarette İsrail ve ABD’yi IŞİD’i kurmakla suçlamış ve bu ülkeleri ‘‘komploları henüz sona ermeyen iki mücrim rejim’’ olarak nitelemişti. Selefi Kasım Süleymani’nin Ocak ayında ABD tarafından suikast sonucu öldürülmesinden sonra Suriye’ye ilk ziyaretini gerçekleştiren Gaani, İran’ın ‘‘Siyonist rejim’’le savaşmaya devam edeceğini belirtmişti.

İsrail’in Suriye’deki İran ve Hizbullah varlığını hedef alan saldırılarını arttırmasının ardından geçtiğimiz ay içinde İran Kudüs Gücü’ne bağlı birliklerin üslerini Hizbullah’a devrederek, saldırılardan korunmak amacıyla Suriye Arap Ordusu’na ait üslere konuşlandırıldıkları iddia edilmişti.