İsrail Ordusu Gazze Şeridi boyunca saldırı başlattı

İsrail, gece yarısı itibariyle Gazze Şeridi'nde hava ve karadan bir saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Haber Merkezi

İsrail Ordusu Gazze Şeridi'nde hava ve kara kuvvetleri aracılığıyla büyük bir saldırı başlattığını duyurdu.

Yerel basında çıkan haberlere göre, İsrail, Gazze'ye yönelik 100'ün üzerinde hava saldırısı düzenlendi.

Pazartesi akşamı İsrail son yılların en büyük saldırısını başlatmıştı.

İsrail ordusu Pazartesi günü başlattığı "Surların Muhafızları Harekâtı" adını verdiği Filistinli sivillere yönelik saldırıda 700'den fazla noktayı vurduğunu açıkladı.

"Surların Muhafızları Harekâtı"nın başlamasından bu yana geçen dört gün içinde İsrail 60 Filistinli'yi öldürdüğünü açıkladı.

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı'ysa son günlerde İsrail saldırılarında ölenlerin 28'i çocuk, 15'i kadın olmak üzere toplam sayısının 109'a yükseldiğini bildirdi.

İsrail yürüttüğü saldırıların "tam bir istila" anlamına gelmediğini savundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Twitter'da yaptığı açıklamada, Filistinlilere yönelik "büyük bir bedel" ödeteceğini söylediği konuşmasına atıfta bulunarak operasyonun "gerektiği sürece devam edeceğini" söyledi:

"Hamas'tan çok ağır bir bedel ödeteceğimizi alacağımızı söyledim. Bunu yapıyoruz ve büyük bir yoğunlukla yapmaya devam edeceğiz. Son söz söylenmedi ve bu operasyon gerektiği sürece devam edecek.
İsrail şehirlerine kanun ve düzeni sağlamak için polise, Sınır Polisine ve diğer güvenlik güçlerine yüzde yüz destek veriyoruz - anarşiye müsamaha göstermeyeceğiz."

Gazze'den misilleme

Filistinli direniş örgütleriyse İsrail'in son saldırısının ardından bir roket saldırısı başlattıklarını duyurdu. Hamas yaklaşık 50 roketi Aşkelon ve çevresine fırlattığını açıklarken İsrail kaynaklarıysa en az 10 roketin engellendiğini iddia etti.