Sayfa yolu
İsrail Lübnan’a saldırılarını sürdürüyor: Bir kişi öldü, İran televizyonu muhabiri yaralandı
Lübnan’da İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen siviller, ABD ile İran arasında sağlanan mutabakatın ardından temkinli şekilde evlerine dönmeye başlarken İsrail'in saldırıları bugün de sürdü.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 15.06.2026 , 19:00 Güncelleme Tarihi: 15.06.2026 , 19:04
Algoritmaya müdahale edin: Tek bir işlemle soL Haber’i Google’da ‘tercih edilen kaynak’ olarak seçin, aramalarınızda soL öne çıksın.
İsrail ordusunun bugün Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentine bağlı Kefertebnit beldesinde düzenlediği iki ayrı saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi, bir gazeteci yaralandı.
Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail ordusu, ülkenin güneyindeki Nebatiye kentine bağlı Kefertebnit kavşağı yakınlarında bir aracı insansız hava aracıyla (İHA) hedef aldı.
Saldırıda aracın şoförü hayatını kaybetti.
NNA daha sonra İsrail ordusunun Kefertebnit beldesine düzenlediği topçu saldırısında gazeteci Hadi Hoteit’in yaralandığını duyurdu.
Şarapnel isabet etmesi sonucu ayağından yaralanan İran merkezli Press TV'nin bölge muhabiri Hoteit, hastaneye nakledilerek tedavi altına alındı.
İsrail ordusu, 17 Nisan'da yürürlüğe giren ve 17 Mayıs itibarıyla 45 gün uzatılan ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarını sürdürüyor.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD ve İran'ın mutabakata vardığını duyurmuştu.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi de ABD ile mutabakata varıldığını doğrulayarak, mutabakat zaptının 19 Haziran'da İsviçre'de imzalanacağını açıklamıştı.
ABD-İran mutabakatının özellikle Lübnan'ı da kapsayacağının açıklanması İsrail'de tartışmalara neden olmuş, İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Lübnan'ın güneyinde işgal ettikleri bölgelerden çekilmeyeceklerini ileri sürmüştü.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.