Sayfa yolu
İsrail anlaşma kapsamında yüzlerce Filistinli esiri sonunda serbest bıraktı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Dış Haberler
Yayın Tarihi: 27.02.2025 , 11:12 Güncelleme Tarihi: 27.02.2025 , 13:27
Hamas, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının ilk aşamasında bırakması gereken 33 esirden son 4'ünün cenazesini gece saatlerinde Kızılhaç ekiplerine teslim etti.
İsrailli 4 esirin cenazeleri Gazze Şeridi'ne geçen Kızılhaç ekiplerine bu kez törensiz bir şekilde teslim edildi.
Hamas, teslim ettiği cenazelerin Tsahi Idan, Ohad Yahalomi, Itzik Elgarat ve Shlomo Mantzur'a ait olduğunu duyurmuştu.
İsrailli esirlere ait 4 cenazenin teslim edilmesiyle eşzamanlı olarak İsrail'in 22 Şubat'ta salıverilmesini askıya aldığı ve söz konusu 4 İsrailli esirin cenazesinin karşılığında bırakacağı 641 Filistinli esirin de serbest bırakılması gerekiyordu.
Ancak İsrail'in bazı Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını ertelediği ortaya çıktı. Filistinli Tutsaklar Medya Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, serbest bırakılan 456 Filistinli bu sabah Han Yunus'taki Avrupa Hastanesi'ne ulaştı. Hastane personeli 24 çocuk mahkum ve iki yetişkinin gelmesini bekliyordu ancak İsrail yetkilileri onların serbest bırakılmalarını erteledi. Serbest bırakılan mahkumların aşırı zayıf durumda olduğu, bazılarının darp ve işkencenin şiddeti nedeniyle yürüyemediği aktarıldı.
Gazze'ye ulaşan Filistinli esirler, Han Yunus'taki Avrupa Hastanesi’ne getirildi. |
Filistinli esirlere zorla giydirilen tişörtler
Hamas’ın esir teslimlerini törenle yapmasına karşı çıkan İsrail, serbest bıraktığı Filistinli esirleri, üzerinde Arapça “Düşmanlarımı onları yok edinceye kadar izliyorum” yazısı olan beyaz tişörtler giymeye zorladı. Birçok Filistinli esirin tişörtleri ters giydiği ve serbest bırakıldıktan sonra yere atarak ayakları altında çiğnediği görüldü. İsrail önceki esir takasında da Filistinli esirleri üzerinde Davut Yıldızı olan tişörtler giymeye zorlamıştı.
|
İsrail, Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını askıya almıştı
Hamas, esir takasının yedinci turu kapsamında Gazze Şeridi'nde tutulan 6 İsrailli esiri 22 Şubat'ta serbest bırakmıştı.
İsrailli esirlerin Hamas tarafından serbest bırakılmasına rağmen İsrail, Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını askıya aldığını açıklamıştı.
Hamas ve İsrail, arabulucularla yapılan görüşmeler sonucunda krizin çözüldüğünü açıklamıştı.
| Netanyahu'ya karşı ayaklanma, İsrail'den Şam ve güneye saldırılar: Suriye'de neler oluyor? |
|
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.