Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürüldü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü, BOTAŞ ve Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ekiplerinin, İskenderun Limanı’ndaki yangını söndürdüğü bildirildi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 08.02.2023 , 23:36 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, bölgedeki 10 ilde büyük yıkımın yanı sıra Hatay’ın İskenderun Limanı’nda yangına da neden olmuştu.  Deprem sonrası Pazartesi günü saat 17.00 sıralarında, İskenderun Limanı’ndaki depodaki konteynerlerde bilinmeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. 

İskenderun’a ulaşan İBB İtfaiyesi, limanda devrilen konteynerlerde çıkan yangına hızla müdahale etmeye başladı. İstanbul İtfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ve BOTAŞ’a ait söndürme araçlarının müdahalesiyle yangın, yaklaşık 3 gün sonra tam anlamıyla kontrol altına alındı. İBB İtfaiyesi'nin, limanda soğutma çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Hatay İskenderun Limanı’daki yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Öte yandan, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yahaçi bölgesinde ve İskenderun Limanı’ndaki yangınların söndürülmesi çalışmasında havadan destek verildiği bildirildi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.