İşçilerden oturma eylemi: 'Şişli Belediyesi işçileri oyuncağınız değil!'

Şişli Belediyesi'nde gerçekleştirilen TİS görüşmelerinde işçilere yüzde 22 zam teklif edildi. Sendika teklifi reddederken, işçiler insanca yaşayabilecekleri bir ücret için oturma eylemine başladı.

Haber Merkezi

Şişli Belediyesi’nde KENT-YOL A.Ş ile Disk Genel-İş arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde belediye yönetimi işçilere yüzde 22 zam teklif etti. Teklif, sendika tarafından reddedildi, uyuşmazlık tutuldu.

Patronların Ensesindeyiz'in haberine göre; işçiler teklife karşı belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Bugün İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin asgari geçim sınırı en az 47 bin TL iken biz işçilere reva görülen ücret ise 27 bin TL’dir” denildi.

Açıklamanın ardından işçiler insanca yaşayabilecekleri bir ücret için oturma eylemine başladı.

'Şişli Belediyesi işçileri oyuncağınız değil!'

Konuyla ilgili Patronların Ensesindeyiz Belediye Emekçileri Dayanışma Ağı’ndan da açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kirli siyasi çıkar ilişkileri ve intikam pazarlıklarıyla işçilerin insanca yaşam hakkına dokunamazsınız" denildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"Şişli Belediyesi işçileri oyuncağınız değil!

Şişli Belediyesi Ocak ayında 2 yılda bir imzalanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladı. 14 Şubat tarihinde yönetim tarafından işçilere yüzde 22 oranında zam teklif edildi. İBB verilerine göre İstanbul’da yaşamanın maliyeti Ocak ayı itibariyle 47 bin 493 TL oldu.

Enflasyon oranının yakınından bile geçmeyen bu zam oranı birkaç gün içerisinde eriyip gidecek. İstanbul’un en pahalı ilçelerinden biri olan Şişli’de işçilere yapılan teklif açıkça aşağılamadır.

Yol, yemek ve yan hakları dahil ederek işçilere insanca bir maaş teklif ediyormuş gibi görünen Şişli Belediyesi yönetimi kasıtlı olarak manipülasyon yapıyor. Kirli siyasi çıkar ilişkileri ve intikam pazarlıklarıyla işçilerin insanca yaşam hakkına dokunamazsınız.

Yönetime sesleniyoruz: İşçiler üzerinden pazarlığı bırakın, talepleri karşılayın. İnsanca yaşamak için mücadele eden işçilerle omuz omuza Patronların Ensesindeyiz!"