İnan Kıraç, Erdoğan ve Soylu'yu araya soktuğu iddiaları reddetti

İnan Kıraç, Sezgin Baran Korkmaz'la yaşadığı sorunların çözümü için Erdoğan ve Soylu'yu araya soktuğu iddiaları reddetti

Haber Merkezi

İnan Kıraç'ın, adı kara para aklama ve rüşvet iddialarına karışan Sezgin Baran Korkmaz ile yaşadığı anlaşmazlığın çözümü için İçişleri Bakanını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devreye soktuğu iddia edilmişti.

Avukatı daha  önce açıklama yapsa da Kıraç iddialara bugüne kadar sessiz kalmıştı.

Sözcü'den Deniz Zeyrek doğrudan İnan Kıraç'la görüşerek iddiaları sordu. Kıraç iddiaları reddetti. Zeyrek'in soruları ve Kıraç'ın yanıtları şu şekilde:

***

“Şirket (Silcolux) satıldığında, hukuki açıdan önce bana sorulmalıydı. Kanun, o şirket (Silcolux) bizim hisselere ortak olduğu için önce bize teklif edilmesini zorunlu kılıyor. Ancak öyle yapmamışlar. Doğrudan SBK'ya satmışlar. Naum kardeşler yanımda büyüdü. Ancak bir sorun yaşadık ve bana eziyet etmek için olsa gerek böyle bir iş yapmışlar.

Ben şirketlerimi ayakta tutmak zorundayım ve o hisseleri kaybedemezdim. Haliyle geri almak için hukuki yollara başvurduk. Onlar bize alacak davası açarken biz de Silcolux'un satışı konusunda dava açtık. Hukuki sürecin sonunda 6 milyon dolar karşılığında hisselerimizi geri aldık.”

İnan Kıraç'a, “Peki diğer tarafta bir pazarlıktan söz ediyorlar. Cumhurbaşkanı'nı, İçişleri Bakanı'nı devreye soktunuz mu?” sorusunu yönelttim. Şu yanıtı aldım:

“Cumhurbaşkanı ile görüşmemin bu konuyla ilgisi yoktu. Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde şoförsüz otobüs sürüşü sırasında görüştük. Herhangi bir şey istemedim. Sayın Bakanı (İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu kastediyor) devreye soktuğumuz da doğru değil. Konuşulan şeyler her neyse tamamen bizim dışımızda yaşanmış. Biz sorunumuzu hukuk yoluyla çözdük ve 6 milyon dolar karşılığında hisseleri devraldık. 40-54 milyon yazılıyor. 6 milyon dolar, Türk Lirası olarak o rakama denk geliyor.”

Ne olmuştu?

John Naum ve kardeşi, Silcolux isimli şirketlerini Sezgin Baran Korkmaz'a satmıştı.

Silcolux, İnan Kıraç'a ait Kıraça ve Karsan şirketlerinde hisse sahibi olduğundan, Silcolux'u alan Sezgin Baran Korkmaz da bu iki şirkete hissedar haline gelmiş.

Bu durumdan rahatsız olan İnan Kıraç, Silcolux aracılığıyla Sezgin Baran Korkmaz'a geçen Kıraça ve Karsan hisselerini geri almak için bir mücadele başlatmış.

Sezgin Baran Korkmaz da o hisseler karşılığında Kıraç'tan para talep etmiş.

Sezgin Baran Korkmaz'ın iddiası, bir grubun o hisselerin Kıraç'a devredilmesi ve bunu yaparken istediği paranın yarısından vazgeçmesi yönünde baskı yaptığı yönündeydi. Korkmaz, Veyis Ateş'in de bu grup adına kendisiyle pazarlık ettiğini ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da bu çerçevede devrede olduğunu ileri sürüyordu.