İmralı Heyeti ve IKBY Başkanı görüştü: 'Barzani sürecin başarısı için destek sunacak'

Erbil'de bulunan İmralı Heyeti, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Ziyaret sonrasında taraflardan yapılan açıklamalarda, görüşmenin olumlu geçtiği ve Barzani'nin sürece destek sunacağı bildirildi.

Haber Merkezi

DEM Parti'nin İmralı Heyeti, PKK lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin ardından başlattığı ziyaretlerini sürdürüyor.

Dün Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani ile görüşen heyet, bugün de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Saat 10.00'da başlayan görüşme yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü.

Görüşme sonrası İmralı Heyeti tarafından yapılan açıklamada, görüşmenin olumlu geçtiği ve Barzani'nin sürece destek sunacağı belirtilirken, Barzani'nin ise "PKK’nin bu sürece stratejik bir bakış açısıyla yaklaşması ve bu tarihi fırsatı kaçırmaması gerektiğini umut ediyorum" dediği aktarıldı.

'PKK'nin tarihi fırsatı kaçırmaması gerektiğini umut ediyorum'

IKBY Başkanlığı’ndan görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yayımlandı. Açıklamada, Barzani'nin sürece destek olduğu bildirildi ve görüşmede "PKK’nin bu sürece stratejik bir bakış açısıyla yaklaşması ve bu tarihi fırsatı kaçırmaması gerektiğini umut ediyorum" dediği aktarıldı.

Gerçekleştirilen görüşme sonrasında basın açıklaması yapan Erbil Valisi Umid Xoşnaw ise "Bizler barış sürecinin başarı ile sürmesini diliyor ve süreci destekliyoruz. Türkiye'deki barış sürecinin daha iyi ve umutlu geçeceğini umuyoruz. Barış sürecinin Türkiye halkları açısından başarılı olmasını umuyoruz" dedi.

'Barzani sürecin başarısı için büyük bir destek sunacak'

Heyette yer alan isimlerden Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı ve DEM Parti Milletvekili Keskin Bayındır da değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmede "Öcalan’ın selam ve sevgilerini, barış ve çözüm sürecine dair mesajlarını" Barzani'ye ilettiklerini aktaran Bayındır, "Barzani ve heyeti bu sürecin olumlu sonuçlanması için son derece pozitif bir tutuma sahip. Kürt halkının barış ve çözüm sürecine dair umudu var. Sayın Neçirvan Barzani de bu sürecinin başarısı için büyük bir destek sunacağına ifade etti" dedi.

Bayındır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Öcalan sürecin başarısı için büyük bir inisiyatif üstlendi ve istiyor ki Kürt sorunu çatışma zemininden çıkarak demokrasi zemine girsin. Bu konularda Sayın Mesud Barzani sürecin ilerlemesi için büyük bir destek verdi heyetimize. Halkımıza büyük bir sevinçle söyleyebiliriz ki önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Her iki görüşmemiz de çok iyi geçti. Bu görüşmelerin sonuçları sadece Kürtler için değil, Ortadoğu halkları için de olumlu olacaktır. Bütün aktörler, bütün kurumlar, partiler, ulusal, milli Kürdistani bir tutum ve destek veriyorlar."

Erbil’deki görüşmelerinin sona erdiğini aktaran Bayındır, yarın Süleymaniye’de Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Genel Sekreteri Bafıl Talabani ve IKBY Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ile görüşeceklerini söyledi. Bayındır, İmralı Heyeti'nin Türkiye'ye döndüğünde yapılan görüşmelere ilişkin yazılı açıklama yapacağını belirtti.

İmralı Heyeti Barzani'yle görüştü: ‘Öcalan’ın mesajlarını ilettik’
barzani