Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İlk gözden çıkarılanlar yine öğrenciler: NATO Zirvesi 'güvenliği' için final haftasında KYK yurtları boşaltıldı

NATO zirvesi için Ankara'ya getirilen polislerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi, final haftasındaki öğrencileri mağdur etti. Apar topar yurtlardan çıkarılan öğrenciler, tüm planlarının dağıldığını belirterek her örnekte ilk gözden çıkarılan olmaktan yorulduklarını ifade ediyor.

Özkan Öztaş

Yayın Tarihi: 22.06.2026 , 21:00

Algoritmaya müdahale edin: Tek bir işlemle soL Haber’i Google’da ‘tercih edilen kaynak’ olarak seçin, aramalarınızda soL öne çıksın.


Ülkemizi ve Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyayı kana bulayan terör örgütü NATO için, milli mücadelenin başkenti Ankara'da protokol mesaisi devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde soL'da da haber olan, zirvenin "güvenliği" için başkente gelecek polislerin yerleştirilmesi için KYK yurtlarının boşaltılması uygulaması hayata geçti. Öğrenciler üniversitenin final sınavları haftasında yurtlardan çıkarıldı. Odalarını boşaltma dayatmasıyla yurdunu değiştiren öğrenciler soL'a konuştu. 

Tüm plan ve programının dağıldığını ve sınav haftasında mağduriyet yaşadığını ifade eden öğrenci, "Her örnekte ilk gözden çıkarılan örnek" olmaktan artık sıkıldıklarını ifade etti.

Cebeci Site Kız Yurdu'nda kalan Elif*, şimdilerde Zübeyde Hanım Yurdu'na taşındıklarını ifade ediyor. 

Yurda gelen "boşaltın" talimatından sonra yaşadıkları sıkıntıyı anlatan Elif, "Zaten final haftasındayız. Sınavlarla boğuşuyoruz. Bazı arkadaşlarımızın finalleri bitti, bütünlemeye hazırlanmaya başladılar. Yani tam sınav maratonunun olduğu yerde. Tüm eşyalarımızı boşaltıyoruz, dolaplarımızı temizliyoruz, tekrar başka bir yere taşınıyoruz. Neden her örnekte ilk gözden çıkarılan üniversite öğrencileri oluyor?" diye soruyor.

'Sınav takvimindeyiz, diğer yandan taşınıyoruz'

Elif üç kişilik bir odada kalıyor. Oda arkadaşları da benzer şekilde sınav sürecinde. Taşınma sürecini şu şekilde anlatıyor. 

"Burasının açılışı yapılırken tüm haber kanalları '5 yıldızlı otel konforunda yurt' reklamları yaptı. Şimdi beş parça poşetimizi alıp çantanıza koyun diğer yurda geçin diyorlar. Mesela ben bir yandan çalışıyorum. Bana 'Odanı boşaltman gerekiyor' dediklerinde okuldaydım. Sonra da işe geçtim. Yurda döndüğümde hava kararmıştı. Ders çalışmak yerine valiz topladım. Öncesinde haber verselerdi belki hazırlanırdık. Şimdi apar topar boşaltın diyorlar."

Seyahat firmalarından polisleri taşıma mesaisi

NATO Zirvesi kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya güvenlik görevlileri taşınacak. Zirve için gelecekler için protokol yolları asfaltlanıp güzergah üzerindeki binaların dış cepheleri boyanırken, görüntü kirliliği olmasın diye gecekonduların da önüne bariyerler konuldu.

Polislere de KYK yurtları ayrıldı. Zirve kapsamında kabaca 40 bin kadar polisin görevlendirilmesi bekleniyor.

Konuya dair konuşan bir turizm seyahat firması yetkilisi, "Dün başkente öğrencileri getirdik Aydın'dan. İlkokul ve lise öğrencileri. İlk Meclis, Anıtkabir falan gezdiler öğretmenleri ile. Şimdi onları götürüp yarın tekrar yola çıkacağız. Bizim firma 4 otobüs polis getiriyor" dedi.

Öğrencilerin eğitimlerinin aksamasını, rutinlerinin bozulmasını sorun etmeyen iktidar, KYK yurtlarını da NATO Zirvesi konuklarının "güvenliği"ne tahsis etmeyi seçti.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.