Breadcrumb
İBB soruşturması Koç'a mı uzanıyor: Divan Oteller Genel Müdürü Murat Tomruk ifade verdi
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 20.10.2025 , 10:46 Güncelleme Tarihi: 20.10.2025 , 13:00
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik "yolsuzluk" soruşturmasında bir gelişme yaşandı.
Koç Holding'e ait Divan Oteller Genel Müdürü Murat Tomruk, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından ifadeye çağrıldı. Tomruk'un ifadesine İBB'ye yönelik "yolsuzluk" soruşturması kapsamında başvurulacak.
Söz konusu gelişmeyle birlikte Tomruk'un önce gözaltına alındığı duyuruldu ancak sonrasında işlemin "polisler eşliğinde ifadeye götürüleceği" yani mevcutlu getirme olduğu ifade edildi.
Savcılık, Tomruk’a “polis eşliğinde çağrı yapıldığını” belirtti. Murat Tomruk, polis eşliğinde adliyeye götürülecek.
İBB soruşturması kapsamında “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağırıldığı belirtildi.
İfadenin ardından adliyeden ayrıldı
Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Murat Tomruk ifade işleminin ardından adliyeden ayrıldı.
Koç Holding hisselerinde düşüş
Koç Holding'e bağlı Divan Grubu Genel Müdürü'ne yönelik yaşanan gelişmelerin ardından Koç Holding'in hisseleri yüzde 4'ten fazla düştü.
Haftayı 152,7 seviyesinden kapatan Koç Holding'in hissesi yüzde 4'ten fazla düşüş yaşayarak 146,2 seviyesine kadar geriledi.
Murat Tomruk kimdir?
1988 yılında satış temsilcisi olarak girdiği Koç Sistem'de Endüstri ve Ticari Sektör'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine kadar yükselen Tomruk, bu süreçte 1994-1995 yıllarında Koç Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansını tamamladı.
Tomruk, 2002 yılı itibarıyla üstlendiği Koç Bilgi Grubu'nun Pazarlama Direktörlüğü görevini 2005 yılına kadar sürdürdü.
2005-2015 tarihlerinde Koç Holding Stratejik Planlama Koordinatörlüğü görevini yürüten Tomruk, Divan Otelleri Genel Müdürü olarak atanmadan önce Setur'da Turizm'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alıyordu.
Tomruk, 2020'de Divan Otelleri Genel Müdürü olarak atanmıştı.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.