Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İBB Başkanlığı'na CHP'li Nuri Aslan vekalet edecek

İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından İBB Meclisi'nde bugün başkanlığa vekalet edecek isim için oylamaya gidildi. Üçüncü turda 177 oy alan CHP'li Meclis üyesi Nuri Aslan, İBB Başkanvekili seçildi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 26.03.2025 , 16:55 Güncelleme Tarihi: 26.03.2025 , 17:07

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından İBB Meclisi bugün İmamoğlu’nun yerine vekalet edecek ismi belirlemek üzere toplandı. Üçüncü tur oylamada CHP'li Meclis üyesi Nuri Aslan 177 oyla İBB Başkanvekili seçildi.

Saraçhane’de meclis binasında gerçekleşen toplantıda AKP Grubu Zeynel Abidin Okul’u aday gösterdi. CHP ise Nuri Aslan'ı aday gösterdi.

Adayların açıklanmasının ardından birinci tur için oylamaya geçildi. 

185 meclis üyesine sahip olan CHP'de dört belediye başkanı ile 5 meclis üyesi toplam 9 kişinin tutuklu olması nedeniyle 176 meclis üyesi oy kullandı.

Buna karşılık ise 122 AKP'li meclis üyesi, 6 MHP'li meclis üyesi, 2 BBP'li meclis üyesi, bir de bağımsız meclis üyesi oy kullandı. 

Birinci tur seçim sonuçları saatler 14.40’ı gösterdiğinde açıklandı. CHP’nin adayı Nuri Aslan 173 oy ile Zeynel Abidin Okul 123 oy ile tamamlandı. 5 oy ise geçersiz çıktı. Oylamada adaylardan biri 3’te 2’lik çoğunluğu sağlayamadığı için ikinci tura geçildi.

İkinci turda ise CHP’nin adayı Nuri Aslan 177 oy, Zeynel Abidin Okul ise 125 oy aldı. Meclis üye tam sayısının üçte iki tam çoğunluğu sağlanamadığından dolayı 3. tura geçildi. İkinci turda geçersiz oy çıkmadı.

3. turda ise 177 oy alan CHP'li Meclis 1. Başkan Vekili Nuri Aslan, İBB Başkanvekili seçildi. Zeynel Abidin Okul 125 oy alırken, geçersiz oy çıkmadı.
 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.