HÜDA PAR Hizbullahçıları aday göstermeye devam ediyor

HÜDA PAR, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Hizbullah bağlantılı isimleri göstermeye devam ediyor. HÜDA PAR'ın Kocaeli ve Adıyaman adaylarının geçmişi dikkat çekiyor.

yalçın cuğ

Düzenledikleri suikastler ve hücre evlerindeki korkunç işkencelerle onlarca insanı katleden Hizbullah'la bağlantılı HÜDA PAR, 14 Mayıs 2023'te yapılan 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde AKP'nin listelerinden 4 milletvekili çıkarmıştı.

Milletvekili adayları içinde Hizbullah bağlantılı isimlerin yer alması nedeniyle dikkat çeken HÜDA PAR, şimdi de 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Hizbullah bağlantılı isimleri aday olarak duyurmaya devam ediyor.

46 adaylarını daha açıkladılar

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na eski Hizbullah Şanlıurfa-Hilvan sorumlusu olarak bilinen Cemal Çınar'ı aday gösteren HÜDA PAR, dün Antep'teki aday tanıtım toplantısında, 4'ü büyükşehir, 4'ü il olmak üzere toplam 46 belediye başkan adayını açıkladı.

Açıklanan isimler içinde ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Eşin ve Adıyaman Belediye Başkan Adayı Mustafa Yetiş dikkat çekti.

Hizbullah'ın Türkiye sorumlusu ve askeri kanat sorumlusuyla birlikte tutuklandı

HÜDA PAR'ın Kocaeli'nden aday gösterdiği Mehmet Eşin, 2011 yılının ocak ayında İstanbul'da Hizbullah'a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı. Eşin'e düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 isimin içerisinde Hizbullah'ın Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Mehmet Bahattin Temel ve Hizbullah'ın askeri kanat sorumlusu olduğu belirtilen Hacı İnan'ın da bulunması dikkat çekiyor.

Soruşturma kapsamında tutuklanan ve Metris Cezaevi'ne gönderilen Eşin, Hizbullah davasının ilk duruşmasında, tutuklu yargılanan diğer 5 sanıkla birlikte tahliye edilmişti.

Eşin, şu anda güncel olarak HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılığı ve Dış İlişkiler Başkanlığı görevlerini yürütüyor.

10 yıl 6 ay hapis cezası adlı, 5 yıl sonra salıverildi

2004 yılında kurulan ve 2012 yılında “Hizbullah'ın amacı doğrultusunda faaliyet gösterdiği” gerekçesiyle kapatılan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği'nin (Mustazaf-Der) Kâhta Şube Başkanı Mustafa Yetiş de 2010 yılında gözaltına alındı.

HÜDA PAR'ın Adıyaman adayı Yetiş, 2011 tarihinde görülen 5'inci duruşmada “örgüt üyeliği”nden 10 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Yargıtay 9'uncu Dairesi'nin “Hizbullah üyeliği”nden aldıkları hapis cezalarını onadığı sanıklardan olan Yetiş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın 5 yıl sonra yaptığı itiraz üzerine beraat ettirilerek, salıverildi.

Şeriat, cihat, takarof, domuz bağı

Geçtiğimiz aylarda, Hizbullah dosyasını açan soL TV, "Hizbullah İktidara Hazırlanıyor! | Şeriat, Cihat, Takarof, Domuz Bağı" başlıklı bir video haber yayınlamıştı.

"Onlarca insanı katleden, suikastlar ve hücre evlerindeki korkunç işkencelerle Türkiye'yi bir dönem karanlığa sürükleyen Hizbullah'ın nasıl HÜDAPAR’a dönüşüp AKP’nin seçim ortağı olduğu detaylarıyla dosyamızda" ifadeleriyle yayınlanan haberi aşağıdaki bağlantıya tıklayarak izleyebilirsiniz.