Harun Karanfilci'ye hakaret soruşturması: Cumhurbaşkanını tutturamadılar!

Reklamcı, tasarımcı, grafiker Harun Karanfilci'ye sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek iki soruşturma açıldı. Karanfilci, cumhurbaşkanına hakaret soruşturmasına neden olarak gösterilen Erdoğan paylaşımını, 2013'te yapmış. Ancak 2013'te Erdoğan başbakan olarak görev yapıyordu.

Haber Merkezi

Reklamcı, tasarımcı, grafiker Harun Karanfilci'ye sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek iki soruşturma açıldı.

İfadeye çağrılan Karanfilci, bugün ifade vermek üzere savcılığa gitti.

Soruşturma nedeni tutarsız

Karanfilci, cumhurbaşkanına hakaret soruşturmasına neden olarak gösterilen Erdoğan paylaşımını, 2013'te yapmış. Ancak 2013'te Erdoğan başbakan olarak görev yapıyordu. Cumhurbaşkanlığı görevini ise Abdullah Gül yürütüyordu.

Ayrıca, soruşturmada, 2013'te yapılan paylaşımın, ''İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa etmesi ile ilgili algı yönetimi'' içerikli olduğu belirtiliyor. Süleyman Soylu ise geçtiğimiz ay istifa etmiş ancak istifası kabul edilmemişti.

İkinci soruşturma ihbar ile açıldı

Karanfilci'ye açılan ikinci soruşturmanın gerekçesi ise darbe yanlısı olduğu iddiasına dayanıyor. Bu suçlamanın kaynağında ise bir kişinin ihbarları yer alıyor. 

Karanfilci tarafından 2013 yılında atılan tweet şöyle:

'Yıldırmaya çalışıyorlar'

Açılan soruşturmaları soL'a değerlendiren Harun Karanfilci, ''Bu soruşturmaları, bizim gibi sosyalist görüşlü insanların, yazmaması, fikirlerini açıklamaması, sosyal medyayı kullanmaması, sürekli ifadelere çağrılarak yıldırılması olarak değerlendiriyorum. İfadeye çağırdılar diye fikirlerimizi yazmayacağız, evimizde oturacağız diye bir şey yok. Yine yazacağız'' dedi.