Sayfa yolu
Hakkari'de polis saldırısı: HDP'li vekilin ayağı kırıldı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 09.10.2022 , 16:27 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Abdullah Öcalan için yapılmak istenen "Komploya, tecrite, zindanlardaki işkence sistemine ve hasta tutsakların ölüme terk edilmesine karşı özgürlüğe yürüyoruz" eylemine polis saldırısı gerçekleşti.
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; polisin eyleme müdahalesinde HDP milletvekilleri Habip Eksik ve Sait Dede darp edilirken, en az 20 kişinin ise gözaltına alındığı belirtildi.
Hasip Eksik'in ayağı kırıldı
Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Eksik’in ayağında iki kırık tespit edildi. Bacağı alçıya alınan Eksik'in, halen hastanede olduğu aktarıldı. Eksik'in, Ankara'ya götürülerek burada tedavi altına alınacağı öğrenildi.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
