Gürsel Tekin'den 'HDP'li Bakan' açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, HDP'ye bakanlık tartışmasına ilişkin, 'Yasamada başkanvekilliği yapan bir insan niye bakanlık yapmasın' dedi.

Haber Merkezi

Dursun Çiçek'in açıklamaları sonrasında gündeme gelen HDP'li bakan konusunda CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den de açıklama geldi.

Habertürk'te iktidar olmaları halinde HDP'ye bakanlık verilip verilmeyeceğine dair tartışmalara ve Çiçek'in açıklamalarına ilişkin soruya yanıt veren Tekin, "Hangi tepkiler yönelirse yönelsin biz doğruları söylemek zorundayız. Sayın Çiçek temennisini söylemiş. HDP nasıl bir karar alacak, Millet İttifakı'nın dışında bir parti. Millet İttifakı'nın nasıl bir karar alacağını bilmiyoruz. Şu anda siyasetin en önemli mekanizması yasamadır. Yasamada başkanvekilliği yapan bir insan niye bakanlık yapmasın yani. O zaman yasamada da size yer yok deyin" ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin daha önce bir açıklama yapan Dursun Çiçek, "Sicili temiz, İyi Parti ve diğer milliyetçi kesimin, kimsenin itiraz edemeyeceği, PKK ile bağlantısı olmayan biri 2. tur için vadedilebilir. Dolayısıyla HDP seçmeni fire vermeden milletvekili adayına oy verebilir" demişti.