Sayfa yolu
Güney Afrika’da ölenlerin zehirlendikleri açıklandı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
dış haberler
Yayın Tarihi: 27.06.2022 , 19:45 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Güney Afrika yetkilileri bugün yaptıkları açıklamada, Cumartesi günü bir gece kulübünde ölü olarak bulunan 21 gencin yedikleri ya da soludukları bir madde nedeniyle zehirlenmiş olduklarını açıkladı.
Reuters'in haberine göre, Doğu Cape Polis Sözcüsü Tuğgeneral Tembinkosi Kinana, ölen kişilerden birisinin 13 yaşında olduğunu söyledi. Eastern Cape Eyaleti Sözcüsü Unathi Binqose de, "Yedikleri ya da içtikleri bir şey nedeniyle zehirlendikleri belirlendi" ifadelerini kullandı. Olay yerinin güvenlik kamerası görüntülerinde görülen nargilelerin zehirlenmeye neden olabileceği belirtildi.
Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ise, 18 yaşın altındaki gençlerin gece kulübünde olmasına izin verenler hakkında soruşturma başlatacaklarını duyurdu.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
