Gündemdeki isim Mehmet Ağar hakkındaki kitabın yayımlanamayan sonsözü

Orhan Gökdemir, "iki Mehmet'ler" hakkındaki iki çalışmasının başına gelenleri ve "Pike"nin yayımlanmayan sonsözünü yazdı.

Haber Merkezi

Orhan Gökdemir, bugünkü köşe yazısında son dönemin gündemden düşmeyen ismi Mehmet Ağar'a ilişkin kitap çalışmasının başına gelenleri yazdı.

Yazıdan bir bölüm şöyle: 

Aşağıdaki yazı, yıllar önce bir yayınevinin hakkında açılan davalarla boğuşmaktan yorgun düşmüş “Pike” kitabını yeniden basma önerisi üzerine kaleme alındı. Kitap Mehmet Ağar’ın devlet içindeki maceraları üzerineydi. Kitap her baskısında yoğun bir baskı ile karşılaşmıştı. Hakkında açılan ceza davaları, tazminat davaları kitabın boyunu aşmıştı.

Yayınevi basmadan önce bir hukukçuya danıştı haliyle. Hukukçu eski davaların açılacak yeni davalarda emsal olacağını, büyük olasılıkla o davaların da kaybedileceğini söyledi. Yayınevi basmaktan vaz geçti. 

Bu hafta Sedat Peker’in açıklamaları gündeme düşünce “Pike”yi hatırlayanlar oldu. Baskısı yoktur ve bulmak zordur. 2012’deki bu “Sonsöz” yayımlanamamış bir kitaba ait olmanın ötesinde ülkenin derin gerçekliğine dairdir. Yönetenlerin değiştiği, mafya düzeninin ise baki kaldığı bir ülke gerçekliğidir bu. Bu vesileyle paylaşayım, bende kalmasın istedim. Sonuçta bu tür çalışmalar, kim yazmış olursa olsun halkın malıdır…

Yazıyı okumak için: