Ukrayna Savaşı'nda 12. gün

Rusya-Ukrayna arasındaki 3. tur görüşmeler bugün yapılacak. Savaşın 12. gününde tüm gelişmeleri bu haberden takip edebilirsiniz...

Haber Merkezi

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin 12. gününe girildi.

Batı'nın sert yaptırımlarından şimdilik uzak duran Türkiye, Rusya ile diyaloğun sürdürülmesi gerekliliğine işaret ediyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün yaptığı açıklamada Rus mevkidaşı Lavrov ve Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile 10 Mart'ta Antalya'da üçlü zirve düzenleyeceklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın "Herkes köprüleri atınca Rusya'yla kim konuşacak?" açıklaması yapmıştı.

Erdoğan ve Putin'in dün yaptığı görüşme sonrası İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, ateşkesin sağlanması, insani koridorların açılması ve bir barış anlaşmasının imzalanması için acilen adım atılması gerektiğini söylemişti. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Putin operasyonun ancak Kiev’in askeri eylemlerine son vermesi ve Rusya’nın taleplerini kabul etmesi halinde duracağını söylemişti. Dün Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasında da uzun bir görüşme gerçekleştirilmişti.

Güncelleme 23.54

Rusya, Ukrayna'nın Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mariupol şehirlerinde sivillerin tahliyesi için yarın Moskova saati ile 10.00’dan itibaren geçici ateşkes ilan etti.

Güncelleme 23.26

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, gaz nakline ambargo kararı alma hakları olduğunu ancak şimdilik böyle bir karar almadıklarını söyledi.

Novak "Avrupa'daki enerji krizi nedeniyle Rusya'ya yöneltilen asılsız suçlamalar ve Kuzey Akım-2'ye yasak getirilmesi nedeniyle bizim aynı şekilde karşılık vermeye ve şu anda yüzde 100 kapasite ile çalışan Kuzey Akım-1 üzerinden gaz nakline ambargo uygulamaya hakkımız olduğunu anlıyoruz. Fakat şimdilik böyle bir karar almıyoruz. Böyle bir şeyden kimse kazanamaz. Avrupalı politikacılar, Rusya'ya yönelik açıklamaları ve suçlamalarıyla bizi buna zorluyor olsalar da" dedi.

Güncelleme 23.12

ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile video konferans yoluyla görüştü. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşı ele alındı. 

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Liderler, Ukrayna'yı sebepsiz ve haksız işgalinin Rusya'ya olan maliyetini artırmaya devam etme kararlılıklarını teyit ettiler. Ayrıca Ukrayna'ya güvenlik, ekonomik ve insani yardım sağlamaya devam etme taahhütlerinin de altını çizdiler. Ek olarak Ukrayna ve Rusya devlet başkanları ile son zamanlardaki ilişkilerini tartıştılar” denildi. 

Öte yandan AFP'nin haberine göre Beyaz Saray Basın Sekreteri yaptığı açıklamada, Rusya petrolüne yönelik bir ambargoya ilişkin henüz karar verilmediğini söyledi.

Güncelleme 22.48

FIFA, Ukrayna'daki yabancı futbolcuların sözleşmelerinin askıya alındığını, Rusya'daki yabancı futbolculara ise sözleşmelerini tek taraflı askıya alma hakkı tanındığını açıkladı.

Güncelleme 22.07

İngiltere’nin Kiev Büyükelçisi Mel Simmons’ın "ciddi güvenlik durumu" nedeniyle Ukrayna’yı terk ettiği açıklandı.

Güncelleme 21.50

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, yeni AB yaptırımlarının Rusya'dan petrol ve gaz ithalatı yasağını içermesi halinde ülkesinin yaptırımlara katılmaktan muafiyet isteyebileceğini açıkladı.

Güncelleme 21.30

Rusya heyeti, Ukrayna ile görüşmelerin sonlanmasının ardından Brest bölgesinden ayrıldı.

Güncelleme 21.10

Rusya Heyeti üyesi Leonid Slutsky, Rusya-Ukrayna görüşmelerinin hızla devam edeceğini, ancak Moskova bir dahaki sefere bir sonuca ulaşılacağını düşünmediğini söyledi. Slutsky, Rusya'nın insani koridorların tekrar çalışması girişimlerinin mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirileceğini ve başarılı olacağını umduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme 21.00

Rusya Heyeti Başkanı Vladimir Medinskiy, Rusya'nın yarından itibaren insani koridorların yeniden çalışmaya başlayacağını umduğunu söyledi. Medinskiy, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin gelecekte de devam edeceğini ifade etti.

Güncelleme 21.00

Ukrayna heyetinden yapılan açıklamada, Rusya ile ateşkes ve karşıtlıklar konusunda istişarelerin devam edeceğini, bugün itibariyle önemli bir sonuç olmadığı belirtildi. Ukrayna heyeti, Rusya ile müzakerelerin gerçekleştiği Brest bölgesinden helikopterle ayrıldı.

Güncelleme 20.56

Sona eren Rusya-Ukrayna müzakerelerinin ardından, Ukrayna heyeti insani koridorların iyileştirilmesine yönelik 'küçük' bir ilerleme kaydedildiğini ifade etti.

Güncelleme 20.50

Rusya ile Ukrayna arasında Belarus'ta gerçekleşen müzakere oturumu sona erdi. Rusya'nın Belarus Büyükelçiliği, üç saati aşan Rusya-Ukrayna müzakerelerinin üçüncü oturumunun sona erdiğini açıkladı.

Güncelleme 20.50

Avrupa Birliği Ukrayna, Gürcistan ve Moldova’nın tam üyelik başvurularına ilişkin inceleme sürecinin başlatıldığını duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin ardından Ukrayna, Gürcistan ve Moldova AB'ye üyelik başvurusunda bulunmuştu.

Güncelleme 20.47

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısında yaşanan son gelişmeler ile insani yardım ve tahliye konuları ele alındı

Güncelleme 20.40

ABD Kongresi, Rusya'dan enerji ithalatını yasaklayan kararı onayladı. ABD Kongresi ayrıca, Rusya ve Belarus'la ticaret ilişkilerinin durdurulmasına yönelik prosedürü kabul etti.

Güncelleme 20.30

Pentagon'dan yapılan açıklamada, ABD'nin Avrupa'ya 500 asker daha göndereceği açıklandı. Pentagon, Avrupa'daki ABD askerlerinin sayısının yaklaşık 100 bin olduğunu ifade etti.

Güncelleme 19.50

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'da ABD tarafından finanse edilen bir askeri biyolojik programın açığa çıkarıldığını söyledi.

TASS'ın aktardığına göre Konaşenkov, "Özel bir askeri operasyon sırasında, ABD Savunma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Ukrayna'da uygulanan askeri biyolojik programın izlerinin Kiev rejimi tarafından acil bir şekilde temizlendiği ortaya çıktı" dedi.

Güncelleme 19.45

Donetsk Halk Cumhuriyeti Halk Milisi Sözcüsü Basurin; Azrov, Rozovka ve Mirnoye yerleşimlerinde kontrolü sağladıklarını açıkladı

WFDY: Ukrayna’da gençlik örgütü lideri gözaltına alındı, öldürülebilir

Güncelleme 19.45

Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu (WFDY) Ukrayna Leninist Komünist Gençlik Birliği lideri Mihail Kononoviç ve kardeşinin iktidarın ve ABD’nin politikalarına karşı çıktıkları için gözaltına alındığını duyurdu. WFDY'den yapılan açıklamada Rusya ve Belarus ajanlığıyla suçlanan kardeşlerin "muhtemelen öldürüleceği" aktarıldı. Ukrayna polisi tarafından kardeşlerin sosyal medya hesaplarına el konulup paylaşımların silindiği öğrenildi. Kononoviç kardeşler geçen hafta dairelerinde Ukraynalı faşistlerin saldırısına uğramıştı.

Güncelleme 19.36

Ukrayna'da 'Muhalefet Platformu - Yaşam İçin' Partisi milletvekili İlya Kiva, "Zelenskiy'in 'fiziksel olarak ortadan kaldırılmaktan' kaçınmasının tek yolu, iktidarı 'daha önce devlet darbesiyle hukuka aykırı şekilde devrilen' Ukrayna'nın yasal olarak seçilmiş Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'e devretmektir" dedi. Kiva, Yanukoviç'in barışı sağlama konusunda Ukrayna adına müzakereleri yürütmek için tüm yasal ve meşru haklara sahip olduğunu kaydetti

Rusya: Ukrayna güçleri insani koridorlara saldırıyor

Güncelleme 19.35

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ukrayna güçlerinin insani koridorlara saldırması sebebiyle geçişlerin sağlanamadığı duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, insani koridorlar açılmadan üç saatten daha az bir süre kaldığında, Ukrayna'nın yeni taleplerle kendilerine ulaştığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, Ukrayna tarafı, Kiev ve Harkov'daki Rusya kontrolündeki çok sayıda yerleşim yerinin tahliyesini talep etti. Rusya tarafı, belirtilen bölgelerde an itibariyle herhangi bir güvenlik problemi olmadığını belirterek, Ukrayna'nın taleplerini "saçma" olarak nitelendirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın talepleri sonrasında, "Yukarıdaki tüm gerçekler, Ukrayna liderliğinin kendi ülkelerindeki gidişat üzerindeki kontrolünü tamamen kaybettiğini, hiçbir sorunu çözemediğini, aslında tanınmayan paralel bir hükümet olan radikallerin sert etkisi altında olduğunu gösteriyor" dedi.

Rusya, açıklanan insani koridorların son üç saat içinde Ukrayna tarafının 172 topçu ateşiyle taciz edildiğini belirterek, "Sivillerin ve yabancıların Rusya'ya yönelik güvenli insani koridorların kullanılması olasılığına ilişkin bildirimleri dahi yapılmamakta ve Ukrayna medyası Rusya'nın bu koridorları sağlamadığına dair yanlış bilgiler yayınlamaktadır" diyerek Ukrayna'nın yanlış bilgiler yaydığını söyledi.
 

Güncelleme 19.00

İngiltere ve ABD istihbaratının Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in ülkeden tahliyesi olasılığı üzerinde çalıştığına yönelik haberler hakkında açıklama yapan Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov, Zelenskiy’e "İngiltere’ye değil, Rusya’ya kaçma" çağrısı yaptı.

Sputnik'in haberine göre, Kadirov, Telegram’daki açıklamasında, “Zelenskiy, İngiltere’ye değil, Rusya’ya kaçsan daha iyi olur, yoksa Saakaşvili’nin kaderini yaşarsın. Senin de Ukrayna halkının kurtuluşu da Vladimir Putin’le görüşmen ve anlaşman halinde gelecek” ifadelerini kullandı.

Güncelleme 18.59

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da beş yerleşim yerinin ele geçirildiğini duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Novukraynskoye, Staromayorskoye, Staromlınovka, Mayorovo ve Removka yerleşim bölgelerinin ele geçirildiğini, ayrıca Ukrayna'ya ait 26 askeri altyapı tesisinin imha edildiğini açıkladı.

Güncelleme 18.26

Ukrayna ile Rusya heyetlerinin Belarus'taki müzakerelerinin 3. turundan ilk fotoğraf paylaşıldı.

Bugünkü görüşmelerde olası siyasi çözüme ve 4 kentteki ateşkesler süresince insani çabalara odaklanılacağı belirtilmişti.

Güncelleme 18.20

Letonya ABD yönetiminden, ülkedeki ABD birliklerinin daimi olarak konuşlandırılması kararının alınmasını istedi.

Güncelleme 18.10

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna’ya silah sevkiyatının yasaklandığını duyurdu. Macaristan, topraklarına NATO askerlerinin yerleştirilmesine ve Ukrayna hariç diğer ülkelere silah sevkiyatına izin vermeye devam edecek.

Güncelleme 17.27

İngiltere hükümeti Ukraynalı mültecilerin girişine izin verilmesi çağrılarını reddetti. Boris Johnson, Ukraynalı mültecilerin İngiltere'ye girişi hakkında "Biz çok, çok cömert bir ülkeyiz. Yine de istediğimiz kontrol etmek ve incelemek istiyoruz." dedi. İngiltere şu ana kadar vize başvurusu yapan 5 binin üzerindeki Ukraynalı mültecilerin sadece 50'sine vize verdi.

Güncelleme 17.20

Otomobil üreticisi Nissan yaptığı açıklamada, St. Petersburg'daki fabrikasının önümüzdeki günlerde kapatılacağını duyurdu.

Güncelleme 17.12

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, ülkesinin NATO'ya üyeliği için referanduma gidilmesi konusunda tereddütleri olduğunu söyledi. Ülkede Rusya'nın Ukrayna harekatından sonra son kamuoyu yoklamalarına göre NATO üyeliğini destekleyenlerin oranının 49'a çıkmasını değerlendiren Andersson "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle vatandaşlarımızın tavrının değişmesinin tamamen anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum. Geçen hafta güvenlik durumumuz çarpıcı şekilde değişti. Buna rağmen NATO üyeliği için referanduma gidilmesi konusunda tereddütlerim var. Her konu halka götürülmez" dedi.

Güncelleme 16.55

Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında müzakerelerin 3. turu Belarus'ta başladı.

Güncelleme 16.52

Dünyanın en büyük denetim şirketlerinden Ernst & Young (EY), Rusya'daki çalışmalarına son verdiğini duyurdu.

Güncelleme 16.47

Belarus'ta Ukrayna ve Rusya heyetleri arasındaki müzakerelerin 3. turu için Ukrayna heyetinin geldiği belirtildi.

Güncelleme 16.40

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'le telefonda görüştü.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre görüşmede "Mevcut durumun insani tarafları önemli ölçüde tartışıldı".

Açıklamada, Putin'in görüşmede "Rus birliklerinin siviller için hayati olan tüm önlemleri aldığı", "Asıl tehdidin sivilleri canlı kalkan olarak kullanan milliyetçi gruplar olduğu"nu söylediği aktarıldı.

Kremlin'in açıklamasında, ayrıca "Devlet Başkanı, Avrupa Birliği'ni insanların hayatlarını kurtarmaya gerçek bir katkıda bulunmaya, Kiev yetkililerine baskı yapmaya ve onları insani hukuka saygı duymaya zorlamaya çağırdı" denildi.

Putin'in Ukrayna'dan asıl tehdidin milliyetçi oluşumlardan geldiğini belirttiği, bu oluşumların sivil nüfusun arkasına saklanarak "teröristlerin taktiklerini" kullandığını söylediği kaydedildi.

 Güncelleme: 15.44

Rusya ile barış görüşmelerine katılan Ukrayna delegasyonunun üyesi Mihail Podolyak, görüşmelerin bugünkü üçüncü turunun yerel saatle (Türkiye saatiyle ile aynı) 17.00’de gerçekleşeceğini söyledi. Podolyak görüşmelerin yine Belarus’ta gerçekleşecek bugünkü turunda Ukrayna heyetinin üyelerinde değişiklik olmayacağını da kaydetti.

Güncelleme: 15.04

Rusya Savunma Bakanlığı: Saat 13.00 itibariyle, Ukrayna tarafı insani koridorların oluşturulması için hiçbir şartı yerine getirmedi.

Güncelleme: 14.50

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Reuters ajansıyla özel söyleşisinde Ukrayna'daki savaşa son vermek şartlarını yineleyerek, 'Bu şartlar yerine getirilirse askeri harekat anında duracak' dedi.

Güncelleme: 12.02

Rusya heyeti, Ukrayna ile görüşmelerin 3. turu için Belarus'a doğru yola çıktı.

Rusya: 6 bölgede insani koridor açılacak

Rusya Savunma Bakanlığı, "6 bölgede insani koridor açılacak" açıklamasında bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "İnsani koridor çok zor, Rusya ile temastayız ama saldırılar durmadan tahliye olmaz." denildi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz

Rusya, Ukrayna'nın Kiev, Mariupol, Harkov ve Sumi şehirlerinden sivillerin tahliyesi için Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla geçici ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ateşkesi memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve barış müzakerelerinin sonuç vermesi için Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde girişimlerimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda'dan Putin dahil 100 kişiye yaptırım kararı

Yeni Zelanda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun da aralarında bulunduğu 100 kişiye yaptırım kararı aldı.

Ukrayna: Müzakere heyeti ortak tutumda anlaşana kadar şartlarını açıklamayacak

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ile yapılan müzakerelerdeki heyetlerin üyelerinin, ‘ortak tutumlar’ üzerinde anlaşmaya varıncaya kadar, kamuoyu baskısından kaçınmak için şartlarını açıklamama kararı aldığını ifade etti.

YouTube’da bir kanalda konuşan Podolyak, “Müzakere süreci epey zorlu. Bir tarafın diğerine belirttiği birçok fikir var. Ortak tutumlar üzerinde anlaşıncaya kadar, kamuoyunun bu tutumlar üzerinde baskısının oluşmaması için açıklamama kararı aldık. Bu aşamada daha olgunlaşmamış şeyler söyleyerek yanlış şeyleri tetiklemek istemiyoruz” dedi.

Pakistan Başbakanı: Biz sizin köleniz miyiz?

Pakistan Başbakanı İmran Han, ülkede bulunan 20'nin üzerinde yabancı ülke büyükelçisinin İslamabad'ın Ukrayna'ya saldıran Rusya'yı kınaması çağrısında bulunmasına da tepki göstererek, “Aynı mektubu Hindistan'a yazdınız mı?” dedi.

Han, yaptığı açıklamada, "Bizi ne sanıyorsunuz? Biz sizin köleniz miyiz? Ne söylerseniz onu mu yapacağız?" ifadelerini kullandı.

Brüksel'in Hindistan'ı Keşmir'deki işgal nedeniyle kınamaktan imtina ettiğine işaret eden Han, ayrıca Pakistan'ın Afganistan'da NATO'ya sunduğu yardımlarda teşekkür yerine kınama aldığını da sözlerine ekledi.

Geçen hafta Pakistan ve Hindistan, geçen hafta BMGK'de Rusya'yı kınayan tasarı için çekimser oy kullanmıştı.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Rusya-Ukrayna savaşında ülkesinin tarafsız bir politika izlediğini açıklamıştı.

Çin: Ukrayna konusunda her zaman objektifiz

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pekin'in Ukrayna krizi konusunda her zaman objektif ve adil davrandığı belirtildi.

"Karmaşık problemlerin çözümünün soğukkanlılık ve akılcılık gerektirdiği" belirtilen vurgu yapılan açıklamada, müzakerelerin diyalog yoluyla sürdürülmesi gerektiği ifade edildi.

Sputnik'in aktardığı habere göre "Bölgede uzun vadeli istikrara odaklanmalıyız" denilen açıklamada, Pekin'in Rusya ile Ukrayna'nın en kısa sürede görüşmeler yürüttüğünü görmeyi arzu ettiği kaydedildi.

Doğalgazda tarihi rekor

Rusya-Ukrayna savaşı, Rusya'nın Avrupa'ya gaz tedarikini keseceği endişesi Avrupa'da doğalgaz fiyatlarının rekor üstüne rekor kırmasına neden oluyor.

Avrupa'da doğalgazın bin metreküp fiyatı 2 bin 700 dolarla tarihi rekor seviyesine ulaştı. Bu rakamın kısa sürede 3 bin doları geçmesi bekleniyor.

Ukraynalı yetkili: NATO dışı modellere açığız

Rusya-Ukrayna müzakerelerinde Ukrayna heyetinde yer alan David Arahamiya, "NATO dışı modelleri" istişare etmeye hazır olduklarını dile getirdi. Arahamiya, bunun sadece Rusya'yla ele alınmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Sputnik'in haberine göre, NATO'nun önümüzdeki 5-10 yıl içinde Ukrayna'yı üyeliğe almaya hazır olmadığının altını çizen Arahamiya, üyelik başvurusu için mücadele etmeyeceklerini belirtti.

Rusya insani koridor talebiyle ateşkes kararı aldı

Sputnik'in haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un talebi üzerine, insani koridorların açılması için TSİ 10.00'da ateşkes kararı alındı.

3. tur görüşmeler bugün

Rusya ve Ukrayna heyetlerinin 3. tur görüşmeler için bugün bir araya gelmesi bekleniyor.

Lugansk'ta patlama

Ukrayna haberleri 12. güne Lugansk'taki patlamayla başladı. 

Görgü tanıkları petrol deposunda yangın çıktığını bildirirken yangının bir petrol deposunda çıktığı belirtildi. Patlama saat 06.55'te meydana gelirken herhangi bir can kaybı olup olmadığı veya patlamaya neyin sebep olduğu henüz bilinmiyor.

Patlamanın ardından çekilen görüntüler

Netflix, Spotify ve TikTok, Rusya'daki işlemlerinin bazılarını kısıtladı.

Video paylaşım platformu TikTok, Rusya'daki bazı hizmetlerini askıya aldığını duyururken, çevrim içi yayın platformu Netflix de bu ülkedeki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

TikTok'tan yapılan yazılı açıklamada, Rus hükümetinin kısa süre önce aldığı medya düzenlemesine ilişkin kararın, şirketin bu adımında etkili olduğu bildirildi.

Buna göre TikTok, Rusya'dan canlı akışı ve yeni içerik paylaşımlarını askıya alırken, diğer ülkelerdeki paylaşımları Rus kullanıcıların artık göremeyeceğini de belirtti. Platformun diğer hizmetleri ise kullanıma açık olmaya devam edecek.

Öte yandan Netflix de yazılı bir açıklamayla Rusya'daki hizmetlerini durdurduğunu açıkladı ancak kararın detayları henüz paylaşılmadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin "sahte bilgi yayanlara" 15 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemeyi onaylamasının ardından, BBC, CNN, ZDF ve Bloomberg gibi çok sayıda Batılı medya kuruluşu Rusya'daki faaliyetlerini askıya almıştı.