Grevdeki Lezita işçilerinden eylem: 'Mücadelemiz kararlılıkla devam edecek'

Öz Gıda İş Sendikası'na üye grevci işçiler, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

Manisa'da Turgutlu Belediyesi'nden ana caddeye kadar olan kısmı kapatarak yürüyüşe geçen Öz Gıda İş Sendikası'na üye grevci işçiler, Karpuz Kaldıran Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yürüyüşe Türkiye Komünist Partisi, Patronların Ensesindeyiz, sendikada örgütlendiği için işten atılan ve greve geçen İFFCO işçileri, TİP, EMEP ve DİP de katıldı.

'Bizim Hintli gariban işçilerle derdimiz yok'

Basın açıklamasını gerçekleştiren Lezita işçisi Emine Kırmızıaslan, sözlerine, "2021 yılından bu zamana kadar süren mücadelemiz sonucu, anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkımızı kullanmak istedik" ifadeleriyle başladı.

Kırmızıaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Buna rağmen maalesef patron tarafı aynı iyi niyeti göstermeyerek anayasal hakkımızı engellemeye çalıştı. Bizleri tehdit etti, onlarca arkadaşımızı iftira atarak işinden etti. Bu süreçteki tüm hukuk mücadelelerini sendikamızla birlikte kazanmamıza rağmen sendikayı yok saydı. Bunlar yetmezmiş gibi şimdi bir de Hintli işçileri getirdi. Bizim Hintli gariban işçilerle derdimiz yok. Ancak bölge halkına ihanet eden, bölge halkıyla dalga geçen Genel Müdür Mesut Ergül’le derdimiz çok.

'Üretime geri dönmemiz için yalvarıyor'

Üretimin sekteye uğradığını, grevimizin başarılı olduğunu aramıza katılmak isteyen ancak tehdit ve şantajla zorla çalıştırılan arkadaşlarımızdan biliyoruz. Biz mücadelemizde kararlıyız, bizi görmezden gelenler şimdi üretime geri dönmemiz için yalvarıyor.

Bir taraftan da basına grevin başarısız olduğuna dair yalan haberler geçiyorlar. Fabrika müdürü kurduğu bozuk düzen devam etsin diye sendikayı engellemeye çalışıyor. Kendisi 10 bin dolar maaş alırken işçi asgari ücret almaya devam etsin diye elinden geleni yapıyor. Sendikayı kötülüyor, yalanlar söylüyor, tehditler savuruyor, olmadık hakaretler ediyor. Bu beceriksiz yönetici takımından fabrikamızı kurtaracağız. Sendikamızla birlikte fabrikaya girecek, fabrikamıza zarar veren herkesi temizleyeceğiz.

'Zafere kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek'

Bizim tek isteğimiz anayasal hakkımızı kullanmak ve toplu iş sözleşmesini yaparak sendikalı bir iş ortamında çalışmak. Müdür ve yönetici takımı ise hakkını arayan işçi olmasın, kölelik düzeni ve saltanatları devam etsin istiyor. Buna asla izin vermeyeceğiz, kendi ellerimizle var ettiğimiz fabrikamızı bir grup asalağa yedirtmeyeceğiz. Bu zamana kadar büyüttüğümüz ve var ettiğimiz bu fabrikadan hak ettiğimiz payı alacağız.  Patronlar bizim sayemizde zenginleşmeye devam ederken işçinin yoksullaşmasına izin vermeyeceğiz. Sendikalı bir çalışma hayatını kuracağız. Bizi düşman olarak gören yöneticileri defedip iş barışını yeniden tesis edeceğiz. 

Grevimiz devam ettiği sürece, kent meydanlarında bölge halkına mücadelemizi anlatmaya devam edeceğiz. Lezita yöneticilerinin yaptığı hukuksuzlukları halka ifşa edeceğiz. Zafere kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.”

Mücadele kararlılığı gösteren Lezita işçilerinin eylemi, sloganlarla son buldu.