Gerici derneklerin gözdesi, 1071'ci, Ensarcı... Türk Tarih Kurumunun yeni başkanını tanıyalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türk Tarih Kurumu Başkanlığına atanan Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ın sicili göreve nasıl atandığının da ispatı. Ensar Vakfı Afyon Yönetim Kurulu üyesi olan Yaramış, ayrıca 1071 akademisyenden biri.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girerken, atamalardan biri oldukça dikkat çekti.

Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Ahmet Yaramış adında bir akademisyen atandı.

Ahmet Yaramış kimdir?

Türk Tarih Kurumunun resmi sitesinde yer alan özgeçmişine göre Ahmet Yaramış, 1968 yılında Çorum’un İskilip ilçesinde doğdu. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 1991-1993 yılları arasında Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığında tarih öğretmeni olarak çalıştı.

1993 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne araştırma görevlisi olarak atandı. Gazi Üniversitesi ve ABD Connecticut Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Son olarak Afyon Kocatepe Üniversitesinde Tarih Bölüm Başkanlığı görevini sürdürüyordu.

Ensar Vakfı'nda Yönetim Kurulu Üyesi

Türk Tarih Kurumu Başkanlığına atanan Ahmet Yaramış, aynı zamanda Ensar Vakfı ile olan ilişkisiyle de dikkat çekti.

Ensar Vakfı üyesi olan Yaramış, 2018 yılında Afyonkarahisar’da yapılan Ensar Vakfı İl Genel Kurulunda yönetim kuruluna seçilen beş üyeden biri olmuştu.

1071 akademisyenden biri

Yaramış'ın Ensar dışındaki bir diğer özelliği, AKP'nin imzacı akademisyenlerinden biri olması.

"Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi" bildirisine imza attığı için "terör örgütü" propagandası yapma iddiasıyla cezalandırılan 10 akademisyenin Anayasa Mahkemesine başvurusu, ‘’hak ihlali’’ denilerek kabul edilmişti.

Anayasa Mahkemesinin bu kararının ardından, AKP tarafından görevlendirilen 1071 akademisyen ‘’Anayasa Mahkemesi, terörü meşrulaştıramaz’’ içerikli bir bildiri yayımlamıştı.

Yeni Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış da 1071 akademisyenden biriydi.

Gerici derneklerle iç içe

Yaramış’ın ATIF-DER gibi gerici derneklerle ilişkisi de bulunuyor. ATIF-DER isimli gerici derneğin etkinliğine konuşmacı olarak katılan Yaramış, "Medreseden Darağacına İskilipli Atıf Hoca" isimli panele profesör unvanı ile katılmıştı.

Ayrıca Çorum Valiliği tarafından düzenlenen İlmi ve İçtimai Yönleriyle İskilipli Mehmet Atıf Efendi Sempozyumuna konuşmacı olarak katılan Ahmet Yaramış, plaket ile ödüllendirilmişti.

TÜGVA makamında ziyaret etmiş

Ahmet Yaramış, Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevini yürütürken TÜGVA Afyonkarahisar Şubesinin Yaramış'ı makamında ziyaret ettiği görüntüler, TÜGVA Afyonkarahisar Şubesinin sosyal medya hesaplarında yer almıştı.