Sayfa yolu
Gerici Akit’in hedef gösterdiği Zülâl Kalkandelen: Suç duyurusunda bulundum ama işlem yapılmıyor
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 06.03.2025 , 12:07 Güncelleme Tarihi: 06.03.2025 , 12:15
Cumhuriyet ve laiklik düşmanı Yeni Akit gazetesi bugün birinci sayfasından gazeteci yazar Zülâl Kalkandelen’i hedef aldı.
İlerici aydınları hedef göstermesiyle bilinen gerici gazete, Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi’nin (THTM) kurucu üyelerinden, Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu üyesi Zülâl Kalkandelen’e yönelik hakaret içeren ifadeler kullanma küstahlığında bulundu.
İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bir ortaokulda öğrencilere koro halinde ilahi okutulmuş, İstanbul Valisi Davut Gül de bu anların görüntüsünü sosyal medya hesabından “Bizim çocuklar" notuyla paylaşmıştı.
Kalkandelen sosyal medya hesabından Vali Gül’ün paylaşımını “Çocuklara ilahi okutuluyor, İstanbul Valisi bu şekilde paylaşıyor!" diyerek alıntılamıştı.
Gerici Yeni Akit, Kalkandelen’in bu paylaşımını internet sitesinden “Cumhuriyet yazarı kudurdu!" başlığıyla “haberleştirdi”.
‘Savcılık işlem yapmıyor’
Kalkandelen ise sosyal medya hesabından Akit’e “Bu paçavra beni diline dolamış” diyerek tepki gösterdi. Akit’in hedef göstermesine karşı çok sayıda okuru Kalkandelen’e dayanışma mesajlarını iletirken, Kalkandelen “Yıllardır yapıyorlar. Manşetten fotoğraflı olarak defalarca hedef gösterdiler, sürekli ‘İslam düşmanı’ diye yazıyorlar. Suç duyurusunda bulundum ama savcılık işlem yapmıyor” paylaşımında bulundu.
Yeni Akit bugünkü nüshasında birinci sayfadan “Cumhuriyet yazarı ‘laik atak’ geçirdi” başlığıyla Kalkandelen’i hedef almayı sürdürdü.
'Gün laik eğitim, laik hukuk, laik devlet için birlikte mücadele günü'
THTM’nin 3 Mart 1924 yılında kabul edilen Devrim Yasaları’nın 101. yılında eğitimde laiklik ilkesine yönelik saldırılara karşı birçok ilde düzenlediği eylemlerden biri de İstanbul’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılmış ve Kalkandelen de burada bir konuşma yapmıştı.
Konuşmasında ilericilerin ve yurtseverlerin birincil görevinin karşı-devrime karşı ses yükseltmek olduğunu vurgulayan Kalkandelen “O nedenle bugün Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi tarafından farklı kentlerde eş zamanlı basın açıklamalarıyla ne şeriat ne tarikat; laik eğitim, laik cumhuriyet diyoruz" demişti.
"Gericilik 100 yıl önceki gibi tepelendiğinde, laiklik yeniden olması gerektiği gibi devletin temel niteliği haline geldiğinde 3 Mart'ı bir bayram gibi kutlayacağız" diyen Kalkandelen "Gün laik eğitim için, laik hukuk için, laik devlet için birlikte mücadele günüdür" çağrısında bulunmuştu.
| THTM'den 6 şehirde basın açıklaması: 'Laik eğitim, laik cumhuriyet' |
|
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.